Image Alt

Kennismaken met… Femke van Zwol!

Kennismaken met… Femke van Zwol!

Wie ben je?

Ik ben Femke van Zwol, 17 jaar en ik woon op Hoeve Paardenkracht, in Gersloot. Toen ik 8 was ben ik begonnen met paardrijden op manege Lelystad. 5 jaar geleden zijn we verhuisd naar Gersloot en heb ik mijn eigen pony gekregen.

Wat kun je vertellen over je paard?

Mijn pony is een 7 jarige Tinker merrie genaamd: Lightening. Ik heb haar nu 5 jaar. Toen ik haar kreeg was ze zadelmak maar kon ze nog niks, wij rijden bitloos. Afgelopen februari zijn wij voor het eerst gestart in de B.

Ook hebben wij thuis nog een 11 jarige Fries staan genaamd: Axel, deze rijd ik voornamelijk recreatief.

Naast Axel hebben wij nog een 3 jarige Friese hengst genaamd: Aise, deze is klaar om beleerd te worden voor de kar en onder het zadel.

 

   

Welke takken van de sport beoefen je?

Ik rijd voornamelijk dressuurmatig, ook rijd ik met Lightening soms wat western en vaak zonder zadel. Soms rijden we ook tuigloos met alleen een neckrope.

Ook rijd ik sinds kort een jonge Fries door voor andere mensen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast dat ik thuis onze paarden rij/verzorg ga ik ook nog naar school. Ik studeer paardenhoudenrij/paardensport MBO niveau 4 in Leeuwarden.