Image Alt

Kennismaken met… Margo Geertsma

Kennismaken met… Margo Geertsma

Wie ben je?
Mijn naam is Margo Geertsma en ik ben 21 jaar.  Sinds 1 januari 2020 ben ik lid geworden van de Tjongerruiters. 

Wat is je ervaring met paarden?
Als klein meisje ben ik op de wedstrijden begonnen in de bixie met mijn pony Cayuse. Ik heb Cayuse acht jaar lang gehad en we zijn op de wedstrijden tot en met de klasse Z1 dressuur gekomen.

Ik rij op dit moment 2 paarden  en rijd hier dressuur wedstrijden mee. Met Bellevue rijd ik in de klasse Z2 dressuur en met Esmeralda start ik in de klasse M2 dressuur.

Bellevue heb ik nu bijna 6 jaar. Voor mij is Bellevue een geweldig leerpaard en ze heeft mij al vele mooie resultaten gebracht. Afgelopen juli hadden we een prachtig moment met het behalen van haar sportpredicaat. We behaalden dit resultaat op mijn verjaardag met een mooie winstpunt in de Z2 dressuur. In de toekomst hoop ik dat we ooit een keer in de subtop mogen starten, dit is een grote droom van mij.

Esmeralda heb ik nu 2,5 jaar en is een zeer sensibel paard, wat het tijdens het rijden niet altijd even makkelijk maakt voor mij. Na een zeer moeilijk eerste jaar met veel problemen, ben ik samen met haar in augustus 2018 gestart met wedstrijdrijden. Inmiddels zijn we M2 geklasseerd en gaat het nu de goede kant op! Met haar hoop ik in de toekomst ook Z dressuur te kunnen starten. Dit zou voor mij het derde paard/pony zijn die ik dan in de Z dressuur zou mogen starten.

 

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben in maart 2018  afgestudeerd als onderwijsassistent en ik heb een baan gekregen bij basisschool Ekke de Haan in Heerenveen. Hier werk ik met erg veel plezier en help / begeleid ik kinderen uit groep 1 en 2 die extra hulp nodig hebben.