Image Alt

Rixt Pander stelt zich voor

Rixt Pander stelt zich voor

Hallo,  mijn naam is Rixt Pander. 

Sinds april 2017 ben ik algemeen bestuurslid van de Tjongerruiters. Tot op de dag van vandaag is het er nog niet van Rixt1gekomen om mijzelf even voor te stellen.  Voor sommigen zal ik nog een onbekend gezicht zijn, waar hopelijk snel verandering in gaat komen. 

Daar gaan we dan..  Ik woon samen met mijn ouders en twee broers op een boerderij in Gorredijk. Mijn vader en opa fokten samen tuigpaarden, dus liefde voor  paarden zit er vanaf jongs af aan al in. Jarenlang heb ik om een pony moeten vragen, rond mijn 7e kreeg ik haar dan eindelijk! Toen kon het paardrijden écht beginnen!  Wat ik me herinner van Madeliefje is dat ze altijd heel stout was!  Een shetlander is geen shetlander als ze niet stout en ondeugend zijn toch? 

Inmiddels ben ik 22 jaar, werkzaam op een woongroep van Talant in Beetsterzwaag.  Hier wonen mensen met een beperking. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik met veel plezier mijn vak uitoefen. De waardering, de kus en de knuffel die je krijgt als je een mens blij maakt.. Daar doe ik het voor! 
Momenteel rijd ik op mijn zelf gefokte 5-jarige ruin, Hero. Ik start Hero nu in de klasse L2 en hoop binnenkort weer een entree te maken in de springring. Afgelopen juni werd mijn springpaard Grappa ingeslapen, waarna ik niet weer in de springring ben geweest. 

rixt2Ik ben nog maar ander half jaar een Tjongerruiter en nu dus ook bestuurslid.  Een leuke en leerzame uitdaging, waarin ik hoop een steentje te kunnen bijdragen! Ik vind het namelijk belangrijk dat een vereniging, naast de sport, ook leuke dingen onderneemt. 
Zo.. Hopelijk hebben jullie een beetje een beeld kunnen krijgen van mij.

 

Groetjes, Rixt Pander