Image Alt

Tjongerruiters oppermachtig op Friese kampioenschappen

Tjongerruiters oppermachtig op Friese kampioenschappen

Elisah Aarts en Maud Jacobi 

Tjongerruiters oppermachtig op Friese kampioenschappen

Dit weekend werden de Friese kampioenschappen dressuur en springen verreden. De leden van de Tjongerruiters zetten hier mooie prestaties neer op dit kampioenschap.

De meest opvallende prestatie was die van Elisah Aarts. Zij wist twee kampioenstitels te behalen. Donderdag werd zij gehuldigd als kampioen in de klasse B-springen. Nathalie van der Mei, die deze rubriek beoordeelde, was zeer te spreken over de manier van rijden van deze jonge talentvolle amazone uit Weidum. Zaterdag reed ze in de klasse L-springen een goede barragerit en werd nogmaals Fries kampioen! Wilja Brinkhoff won in de klasse B-springen een vijfde prijs.

Nienke Wulff uit Oudehorne kreeg vrijdag de sjerp met Friese pompeblêden omgehangen. `s Ochtends en `s middags liet zij in de klasse L2-dressuur haar concurrentie ver achter zich en mag zich een jaar lang Fries kampioen noemen. Annie Dijkstra won een mooie derde prijs in de klasse B-dressuur.

Bij het springen werd Auke Feenstra reserve kampioen in de klasse L-springen. Arjanne Brinkhoff reed naar een knappe derde plaats in de klasse M-springen.

Ook voor de zussen Maud en Kim Jacobi uit Katlijk werd het Friese volkslied gezongen. Na twee goede proeven, werd Maud gehuldigd als Fries kampioen in de klasse L1-dressuur. In de hoogste klasse van de dressuur, het ZZ-licht, was er een mooie derde plaats voor haar zus Kim Jacobi.

Naast alle individuele prijzen, was er als vereniging ook nog succes. Het team van de Tjongerruiters werd in het verenigingskampioenschap ook nog Fries kampioen! Het team bestond uit: Ruben Halman, Rink Jan Dijkstra, Amerins de Leeuw, Wilja Brinkhoff, Annalie Oosterhof, Natasja Stellingwerf, Grietsje Dijkstra en Maud Jacobi.

Alle prijswinnaars gaan Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen te Ermelo.