Image Alt

Uitslagen

17 september 2017
Anouk Mulder werd tijdens Outdoor Tolbert 2e met Gys in de L rubriek.
Ook Elisah Aarts reed mooi rond in Tolbert en werd met Future GR 5e in de klasse Z/ZZ.
Nienke Wulff startte in Exloo voor het eerst met haar pony Don Diablo in de klasse Z2. Ze wisten de tweede proef met 68,54% te winnen.

17 september Nienke en diablo
Willow de Jong won in Noordwolde met 193 en 191.5 punten een 1e en een 2e prijs.17 september Willow de Jong

 

 

 

 

 

10 september 2017
We hadden vooral veel last van de hoeveelheid regen die er gevallen is, en daardoor waren veel evenementen afgelast. We hebben dan ook niet veel prijzennieuws voorbij zien komen. Annie zagen we op facebook een mooi ontspannen M parcours rijden met Eriena. Er waren mooie foto’s van Elisah Aarts en Egane in Warga. Maar of er ook prijzen gewonnen zijn…

Elisah & Egane in Warga ZZ

Elisah & Egane in Warga ZZ

Ja, toch wel. Daphne Dijkstra werd met Herrero 4e in de klasse B.

Daphne & Herrero

Daphne & Herrero

Maud Jacobi ging met haar Freddie naar Bakkeveen en werd 2e (189 p.) én 1e met (197 p.) in de M2. Knap gedaan penningmeester!

mmm Maud & Freddie.

Van harte gefeliciteerd!

3 september 2017

Uiteraard ook deze week aandacht voor de Hippiade, dit keer was het de beurt voor de paarden.

Kim Jacobi mocht op het laatste moment nog deelnemen met Eagle V. Haar paard had eigenlijk vakantie maar moest halsoverkop weer aan het werk. Helaas konden ze niet laten zien wat ze wilden in Ermelo. Ze zijn wel weer een mooie ervaring rijker en wij kunnen genieten van weer wat foto’s van deze mooie combinatie.

3-9 NK - Kim & Eagle

In het Tjongerruiters verenigingsteam reden mee: Janina de Boer (spr), Elisah Aarts (spr), Yvet Dammers (spr),  Annie Dijkstra (dres + spr), Lia Kuperus (dres), Rixt Pander (dres) en Suzanne Drost (dres). Janina reed Pepper foutloos rond in de klasse B, Elisah Aarts bleef ook foutloos met Ismalia. Wammes werd het wat te veel waardoor Yvet vrijwillig de ring verliet, Annie Dijkstra en Gido dido hadden helaas 2 balken. In de dressuurring scoorde Annie super punten: 200 in de klasse B. Rixt Pander kreeg met Hero 173 punten van de jury in het L1 en Kia Kuperus kreeg 160,5 punten, haar paard vond het erg spannend in de ring. Suzanne Drost reed met Hinne  een nette proef die werd beloond met 199,5 punten in de klasse B. Het team heeft een erg mooie dag gehad en we zijn trots dat deze kampioenen van Friesland namens Friesland en de Tjongerruiters hebben gereden.

NK - Annie Dijkstra springen

Annie & Gido dido

Rixt & Hero

Rixt & Hero

Nynke Sikkema ging met Appie K / Alfred naar Sonnega en won met een foutloze ronde een 2e prijs in de klasse B. Anouk Mulder werd donderdag met Gijs 2e in Tolbert (klasse L) en won in Sonnega met Pruso de L rubriek.

Nynke Bijlsma en Cjayla sleepten weer een mooie 1e prijs binnen (194,5 punten). Isabelle Saton won met Irma een prijs voor het eerst in de klasse L2. Willow de Jong won een 2e prijs in de klasse B met 189 punten.

Isabelle en haar pony Irma

Isabelle en haar pony Irma

Allemaal van harte gefeliciteerd!

27 augustus:
We beginnen nog even met het Hippiade / NK nieuws. Vol trots zijn we over de prestaties van onze 4 pony ruiters. Daarom nog even alles op een rijtje:

Dressuur:
Isabelle Saton en Irma startten in het L1 cat. A/B en werden 6e met 65,28%, een hele knappe prestatie.

FK Isabelle Saton
Nienke Wulff startte zowel individueel als met het 4 tal Goud4Goud. Haar individuele proef in het Z2 werd beloond met net 0,02% te weinig om door te mogen naar de finale. Erg jammer… Maar met het Z viertal werd ze Nederlands Kampioen! Prachtig, dit team van Palomino pony’s en talentvolle amazones en een gedreven commandant had maar een doel en dat is behaald. Hard gewerkt dames! Prachtig.

Goud4Goud met Nienke Wulff & Yellow Boy tweede van rechts

Goud4Goud met Nienke Wulff & Yellow Boy tweede van rechts

Springen:
A
nne Feenstra mocht het haar pony Vivaldi ook naar het NK in het L cat. D/E. Helaas kwamen ze met 8 strafpunten de ring uit maar ook zijn ze weer een ervaring rijker. Mooi dat je er bij was Anne.

Auke Feenstra werd met Knud van Orchid’s Reserve Kampioen van Nederland in de klasse ZZ cat. D/E. Over twee manches bleven ze mooi foutloos! Prachig Auke gefeliciteerd.

FB_IMG_1503955454380

Wilja Brinkhoff werd in Vrouwenparochie 2e in de klasse B met 75 stijlpunten.
27 aug Wilja Brinkhoff
Maaike Smit werd op dit zelfde concours in de klasse L 6e met haar paard Derma-Burgundy.
Een aantal Tjongerruiters is gestart in De Blesse vandaag, de resultaten zijn nog niet gepubliceerd.

Oproep: vergeet je resultaten niet aan ons door te geven… (of Tjongerruiters te taggen in een bericht) zelf vind je het vaak ook leuk om over anderen te lezen. Dankjewel.

Van harte gefeliciteerd!

30 juli 2017:
In Tolbert kwamen lekker veel Tjongerruiters aan de start afgelopen donderdag. Elisah Aarts reed Gouvernante VDL naar een 4e en Ismalia van den Bergkampen naar een 5e plaats.

Elisah - high in the sky

Elisah – high in the sky

Anouk Mulder won met Gijs in Tolbert de klasse L. En Annie Dijkstra werd 3e met Eriena in de L rubriek.

Anouk & Gijs

Anouk & Gijs

Age Flapper won met Hurricane de M rubriek. Rink-Jan Dijkstra werd 14e met Higuain en 5e met Horses2fly Falcao in het Z. Sem van der Sluis en zijn pony Stipper wonnen de klasse B.

Tijdens CH Bakkeveen werden, tussen de buien door, ook mooie resultaten behaald. De resultaten stonden zondag nog niet op de website van het concours maar we hebben al wel wat gehoord/gezien:
Rixt Pander werd met Hero 1e (195,5 p.) én 2e (210,5 p.). Amerins de Leeuw en Guess reden een keurige proef en werden 3e in de klasse L1.

Denise Mulder sprong met Lizzy 2x naar een eerste plek in het B en met Bonne Famme werd ze in de klasse L ook eerste.

Denise Mulder & Lizzy

Denise Mulder & Lizzy

Rose-anne Woering startte met Fayettelataire in Koudum en werd 4e in de klasse M.
Maaike Smit won 2x een 3e prijs in het BB hoog met Idamoure.

Onze kersverse Tjongerruiter Willow de Jong maakte met haar pony Sas haar debuut in de dressuurring en behaalde haar eerste winstpunt – dat is wel een speciale vermelding waard.

Allemaal van harte gefeliciteerd met de prijzen & winstpunten!

23 juli 2017:

Het is rustig, ook regio Noord heeft nu vakantie. Sommige Tjongerruiters genieten al van hun vakantie, een aantal anderen traint lekker door voor de Friese Kampioenschappen.

logo knhs friesland

De volgende Tjongerruiters zijn individueel geselecteerd voor de Friese Kampioenschappen (10,11 en 12 augustus in Harich):

Paarden:
Suzanne Drost & Hinne (B)
Rixt Pander & Hero (L1)
Amerins de Leeuw & Guess (L1)
Nienke Wulff & Freddie L2)
Kim Jacobi & Eagle (Z2)

Pony’s:
Isabelle Saton & Irma (L1 cat AB)
Famke Deelstra & Just Right Rikado (L1 cat DE)
Manon van der Draai & My Own Diamond (M1 cat D)
Nienke Wulff met Don Diablo (Z1 cat DE)
Nienke Wulff met Yellow Boy (Z2 cat DE)

Nieke Wulff zal met Yellow Boy ook nog starten met Goud4Goud – afdelingsdressuur 4 tal Z.

Bij het springen hebben de volgende leden zich ingeschreven: Isabelle Saton & Irma (B cat B), Famke Deelstra & Just Right Rikado (B cat D), Sem van der Sluis & Stipper (L), Janina de Boer & Pepper (B), Sanne Tuinstra & Idesto (B), Raoul Mulder & Grendento(L), Joyce de Jong & Chicago H (L), Anouk Mulder & Washita & Pruso (L), Rose-anne Woering & Fayettelataire (M), Rink-jan Dijkstra & Hores2Fly Falcao & Pogba (Z), Ruben Halman & enjoyR (Z), Rink-jan Dijkstra & Sanchez (ZZ).

Vanuit de vereniging is er ook dit jaar weer een paarden- en een ponyteam: super leuk! Maud zal de teamleden snel informeren per mail.

Meer informatie over de Friese Kampioenschappen :

Kampioenschappen Outdoor

Alvast heel veel succes met trainen, en daarna knallen op dat FK. Geniet er van.

16 juni 2017

Nienke Wulff maakte donderdag haar debuut bij de paarden. Met Freddie (paard van Maud) reed ze in het L2 2x naar de winst (201,5 en 196 p.)

Nienke& Freddie in actie - foto Steph Fotografie

Nienke& Freddie in actie – foto Steph Fotografie

Dit weekend stond voor heel wat Tjongerruiters in het teken van de dressuurselectie voor de Friese Kampioenschappen in Drogeham. Maar er kon ook gesprongen worden zoals in Vrouwenparochie.

Nienke Wulff en Yellow Boy winnen de selectie in de Z2 met maar liefst 76,09%. Ze kreeg super mooi commentaar erbij. Op naar het FK.

Isabelle Saton won met Irma de klasse L2 en ze is daarmee gegarandeerd van deelname op de Friese Kampioenschappen. En we hebben het vermoeden dat ze in deze blauwe outfit gaat starten. Er is een heuse poll ontstaan op facebook.

 

16 juli - isabelle

Isabelle & Irma

Manon van der Draai en haar pony My Own Diamond Drogeham en zijn met 187 punten en 192 punten geselecteerd voor de Friese Kampioenschappen.

16 juni - manon

Manon & My Own Diamond

Nynke van der Wal werd in Noordwolde 2x 2e. Ze reed daar haar debuut in de klasse L2.

Anne van der Glas sprong in Vrouwenparochie met haar pony Acer naar een 3e plaats in de klasse B.

16 juli - Anne

Anne & Acer

Age Flapper reed met zijn paarden ook naar het Noorden. In Vrouwenparochie wist hij met Elége en 5e en een 2e prijs in de wacht te slepen. In het Z bleef hij met Empre N als enige fouloos en won daarmee 2x de rubriek.

Van harte gefeliciteerd!

9 juni 2017

Eerder deze week werd Elisah Aarts met Ismalia vd Bergkampen 5e in de klasse B in Tolbert.

Rose-Anne Woering reed met Fayettelataire een mooie foutloze ronde in Tolbert en werd 3e in de klasse M.

Nienke Wulff wist vrijdagavond ook de 2e selectie van de Ruunerwoldse bokaal op haar naam te schrijven. Samen met haar pony Don Diablo won ze het Z1 met 229 en 232 punten. Op naar de finale: een kuur op muziek. En zondag was Nienke met Yellow Boy onderdeel van het viertal Goud4Goud aanwezig in Veendam waar ze met ruim 74% de eerste prijs in de wacht sleepten. Zelf hadden ze als doel om 70% ter rijden, dat is dus ruimschoots gelukt. Super gereden!

9 juli - Nienke Goud4Goud

Ook Nore van der Veur en Guus waren helemaal naar Veendam gereden. Maar niet voor niets; ze kwamen thuis met een 2e en een 3e prijs in de klasse L.

9 mei Nore

Tijdens Outdoor Warga werd er goed gereden door Nynke Bijlsma en Cjayla, ze behaalden 193 en 188,5 punten wat goed was voor een 2e en 3e prijs.
9 juli - Nynke Bijlsma

Ook de springruiters deden goede zaken:

Sanne Tuinstra werd 3e in de klasse B, Maaike Smit werd 4e. De L rubriek hadden broer en zus in de prijsuitreiking. Anouk Mulder won de rubriek, Raoul werd 4e. In het M werd Age Flapper 2e en 8e. Ook in de klasse Z wisten de Tjongerruiters te scoren: 9e prijs voor Elisah Aarts en een 10e plek voor Rink-jan Dijkstra.

Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!

Heb je een prijs gewonnen maar sta je niet in bovenstaand overzicht? Stuur je resultaten door naar tjongerruiters@hotmail.com of nog beter tag PSV de Tjongerruiters in je Facebook post dan vermelden we je graag in dit overzicht.

2 juni 2017

Woensdag werd Maaike Smit bij Stal Hameren 2e in de klasse B met haar paard Derma- Burgundy.
Donderdagavond in Tolbert werd Elisah Aarts met Future GR 2e in het M en startte ze met Egane in het Z en voor het eerst ook ZZ. Dat leverde nog een 1e en een 2e plaats op. Een filmpje van haar rit staat op haar Facebook pagina.

2 juli egane

Voor de dressuurruiters stond het weekend in het teken van de selectiewedstrijden voor de Friese Kampioenschappen. Er kwamen heel wat leden in actie in Harich.

Kim Jacobi kwam met Eagle aan de start in de klasse Z2. Ze wonnen een 5e prijs met 62,79% en zijn geselecteerd voor het FK.

2017 2 juli - kim

Nienke Wulf reed Don Diablo naar 68,75% en won daarmee de klasse Z1. En met Yellow Boy werd ze 2e met 69,67% in het Z2; mooie verjaardag zo Nienke. 3dubbel gefeliciteerd!

Ook Isabelle Saton en haar pony Irma reden goed. In de klasse L1 reden ze naar een 65,17% en daarmee wonnen ze een 1e prijs!

2 juli isabelle
Dit was de eerste selectiewedstrijd maar er is nog een kans.  Lekker doortrainen Rixt, Rick, Maud, Suzanne, Famke, Karoline an Manon.  Zet ‘m op in Drogeham 15 en 16 juli.

Gefeliciteerd met de prijzen & winstpunten Tjongerruiters!

25 juni 2017
Grietsje Dijkstra werd in Oenkerk 1e in de klasse B en Annie Dijkstra was in het L en M dubbel foutloos én wist het M/Z te winnen. Mooi dames! 25 juni grietsje

Donderdag werd Auke Feenstra in Tolbert met zijn pony Orchids’Knud 1e met een foutloze ronde en een snelle tijd.
Vrijdagavond werden Don Diablo 2x 1e met 218 en 221 punten, dat was een lekker begin van het weekend Nienke Wulff!Diablo is er weer helemaal! Amerins de Leeuw reed met Guess in Bolsward een prima dressuurproef die beloond werd met 196 punten en een 4e prijs.

Denise Mulder werd in Bolsward 2x 2e in de klasse B met Lizzy en won ook nog een 1e en een 2e prijs in de klasse L met Bonne femme!

25 juni Denise Mulder
Age Flapper werd in Bolsward met Hurricane 6e in de klasse L en met Empire N won hij het Z. Top.
Elisah Aarts werd met Future GR 8e in het M en stond bij Age in de prijsuitreiking in het Z, ze mocht een 3e prijs in ontvangst nemen.

Rink-Jan Dijkstra was zondag al vroeg op pad met de paarden om om 8 uur te starten op de Almelose ruiterdagen. En niet voor niks. Sánchez won het ZZ en Horses2fly Falcao werd 7de in het Z.

Rink-Jan en Horses2FlyFalcao

Rink-Jan en Horses2FlyFalcao

Van harte gefeliciteerd allemaal !

18 juni 2017
Vrijdag en zaterdag waren eerst de paarden aan de beurt tijdens CH Gorredijk:
Rixt Pander en haar zwarte Hero wonnen 2x een 5e prijs met 192,5 en 201,5 punten in de klasse B. Nynke Bijlsma en Cjayla Star werden 3e in de klasse M1 met 197 punten. Rick Saton en Gadget werden 4e en 2e in het M2 (188 en 199 punten) en daarmee startgerechtigd voor de klasse Z. Volgens mij zagen we ook Eelke Vroomans in de prijzen: 2e prijs bij het BB springen: Top!
Elisah Aarts sprong met Gouvernante Vdl naar de winst in de klasse B en met Isamalia v/d Bergkampen werd ze ook nog 3e in dezelfde rubriek. Lia Kuperus reed haar debuut met Lieuwe en won een 6 prijs!.( 189.5/197.5 p.)
Op zaterdag ging het verder. Suzanne Drost werd met de Fries Hinne 2x 5e met 197,5 en 194 punten. Ook werden er heel wat springrubrieken verreden die dag. Maaike Smit werd met Derma-Burgundy 3e in het B. In de klasse L werd Anouk Mulder met Pruso 2e en Age Flapper werd 5e met Hurricane. Age zagen we ook terug in de prijsuitreiking van het M. Met Elege werd hij daar 2e. Rink-Jan Dijkstra werd met Sanchez 3e en 4e in het ZZ.18 juni - rink jan

Zondag was het ponydag. Bij de Bixie deed Marieke Post het heel erg goed, ze werd 2e met haar pony Macoy.

18 juni - marieke

Nore van der Veur waagde zich in de dressuurring en werd met Guus 4e in het B met 194 punten. Isabelle Saton werd met haar schimmeltje Irma 1e in het L1 met 195 punten. En ook bij het springen ging het goed: ze werden samen 1e en 3e in de klasse B.

In het Z1 startte Nienke Wulff Don Diablo en won 2 keer de Z1 rubriek. Knap. Nienke had een vol programma. Met Yellow Boy reed ze haar super mooie kur op muziek, er stond ondanks het super warme heel wat publiek! Daarna nam Nienke nog deel aan de bestgaande pony-rubriek die ze ook won. Bij het springen deden Denise Mulder en Bonne Femme, ze werden 2x 1e in het L cat.C.

Helaas maakte twee ruiters een vervelende val dit weekend. Sem van der Sluis heeft zijn sleutelbeen gebroken en Ruben Halman heeft ernstige kneuzingen opgelopen bij een val. Beterschap heren!

beterschap

Prijs en winstpunten gehaald? Super gefeliciteerd!

 

11 juni 2017

Rose-Anne Woering startte Fayettelataire tijdens CH Sneek. In de klasse L won ze een 3e prijs.

11 juni - rose-anne
Wat een weekend voor Elisah Aarts! Dubbel prijs in de klass BB voor Elisah Aarts. Met Gouvernante vdl de klasse BB en met Dindependent Z werd ze in dezelfde rubriek ook nog 3e. In de klasse B werd ze 3e met Ismalia vd Bergkampen. In de klasse L werd ze 3e en 2e met High Five.

Elisah en Egane, mooi team!

Elisah en Egane, mooi team!

In de klasse Z werd ze 4e met Egane en in de Grote Prijs van Sneek (ZZ) werd ze met dit zelfde paard 2e. En dan zit je er even zo bij:

11 juni elisah

 

Hurricane en Age Flapper wonnen de L rubriek in Sneek. En met Elége wist hij ook de M rubriek te winnen door als enige foutloos rond te rijden. Mooi werk.

Rink-Jan Dijkstra won met Horses2fly Falcao de klasse Z en met Sanchez startte hij in het ZZ en werd daar ook nog 2e. Rink-Jan deed met twee paarden mee aan de Grote Prijs, met Sanchez werd hij 3e.

Nienke Wulff reed met haar Yelow Boy en samen met het Goud4Goud 4tal de eerste officiële wedstrijd tijdens CH Sneek. Met 67,33%  wonnen ze de 1e prijs.

11 juni viertal

Blije dames, tweede van links is Nienke Wulff.

Isabelle Saton werd deze week 1e in Tolbert met haar pony Irma. ze kregen maar liefst 80 punten in klasse B.
Ook Anne van der Glas en Acer gingen kwamen met een mooie derde prijs in de klasse B thuis.

Anne & Acer

Anne & Acer

Anouk Mulder nam Power mee naar Tolbert en was met een snel en foutloos rondje de beste in het Z.

Allemaal van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijzen en winstpunten.

4 juni 2017
Voordat we alle uitslagen van CH Oranjewoud gaan noemen. Eerst even aandacht voor Rick Saton die tijdens de Nationale Militaire Ruiterkampioenschappen 1e werd met Gadget in de klasse M2.
2017 rick

En dan…hou je vast! We hebben heel wat prijswinnaars van CH Oranjewoud:
Elisah Aarts werd met Gouvernante VDL maar liefst 2x 1e in de BB rubriek. Daphne Dijkstra stond in dezelfde prijsuitreiking met Herrero, ze wonnen een 3e prijs.(Janina de Boer was ook foutloos maar kwam net een seconde te langzaam door de finishlijn.. jammer.)
Sanne Tuinstra werd met Idesto 1e in de klasse B en had gezelschap van een andere Tjongerruiter:
Elisah Aarts en Isamlia v/d Bergkampen werden 2e. Rixt Pander en Grappa werden 4e in de B rubriek (2e parcours). Maaike Smit was ook foutloos maar viel helaas net buiten de prijzen.

Rixt & Grappa - foto Arjen Schilperoord

Rixt & Grappa – foto Arjen Schilperoord

Amerins de Leeuw reed met Guess haar depuut in het L1 en werd 4e met 196 punten. Suzanne Drost won met haar Fries Hinne een 2e prijs (202,5 p.) Rixt Pander werd 2e met Hero, ze verdiende 196,5 punten met hun L1 proef. Wilja Brinkhoff & Denver mochten een 5e prijs in ontvangst nemen in het L2 (196,5 p.)

Op zaterdag werd Anouk Mulder met Pruso in beide springringen 1e in de klasse L.
Arjanne Brinkhoff werd met Gucci 2e in de L rubriek. En wat later liet ze met Horses2fly Frederika zien dat ze er weer helemaal zijn, ze werden 2e in de klasse M.
Ook Age Flapper startte meerdere paarden. Met Hurricane werd hij 7e in het L, met Elége 2e in het M en met Empire 3e in de Z rubriek; niet slecht Age.  Rink-Jan Dijkstra en Pogba werden 4e in de Z rubriek.

Zondag is traditiegetrouw de ponydag:
Isabelle Saton en Irma deden weer goede zaken. Ze werd 1e en 3e in de L1 rubriek cat ABC. en bij het springen werd ze ook nog een keer 3e.

Isabelle en Irma nemen de felicitaties in ontvangst.

Isabelle en Irma nemen de felicitaties in ontvangst.

Famke Deelstra werd met Just Right Rikado 4de in de L1 dressuurrubriek cat D/E met 193 punten. Denise Mulder sprong met Lizzy 2x  als allerbeste het parcours rond in de B rubriek cat.A/B/C
Sem van der Sluis en Stipper werden mooi 2e in de L rubriek. Anne van der Glas en Acer wonnen de B rubriek voor de D/E pony’s met twee mooie foutloze parcoursen.

Anne van der Glas en Acer - foto Arjen Schilperoord

Anne van der Glas en Acer – foto Arjen Schilperoord

En ook Nore van der Veur en Guus gingen naar huis met een 2e prijs maar dan in de L rubriek cat D/E.

Iedereen gefeliciteerd met de winstpunten en prijzen. Morgen hebben de meesten van ons nog een dag vrij (2e Pinksterdag)… kunnen we best even gebruiken.

28 mei 2017
Het outdoor seizoen is in volle gang en het leukste concours, CH Oranjewoud, komt er bijna aan!
We kunnen bijna niet wachten. Heel wat Tjongerruiters grepen CH Oosterwolde aan om zich goed voor te bereiden.

– Rink-jan Dijkstra en Sánchez wonnen eerder deze week al een 7de prijs op het Internationale Concours in Roosendaal in de 1.35m rubriek.

– Isabelle Saton had een prijzenweekend tijdens CH Oosterwolde: met Irma werd won ze in het L1 een 1e en 2e prijs (191,5 en 183,5 p.) en met het springen won ze nog een 3e prijs is de klasse B.

28 mei - isabelle rozetten

Leuk dashboard zo Isabelle!

– Amerins de Leeuw werd met Guess in Oosterwolde 1e en 2e in de klasse B (217,5 en 196,5 p.)
– Maud Jacobi werd met Freddie 1e en 2e in de klasse M2 (196 en 179,5 p.)

Maud & Amerins on Tour

– Nienke Wulff en Yellow Boy werden in het Z2 1e met 67,69% (264,5 p.)
– Denise Mulder werd met Lizzy 2x 1e in de klasse B cat C. en met Bonne Femme ook nog een keer 1e in het L.
– Maaike Smit en Derma-Burgundy wonnen een 2e prijs in Oosterwolde in de B rubriek.
– Anouk Mulder wist met Pruso maar liefst 2x te winnen in de klasse L.

Gefeliciteerd met jullie prijzen & winstpunten Tjongerruiters!

21 mei 2017
Wat een prachtig weekend voor die mooie buiten concoursen 100% genieten.

Dressuur:
– Isabelle Saton werd met Irma 4e in de klasse L1, op naar het L2. Ook deze ze mee aan de ‘bestbegaande rijpony’ en ook hier een mooie 4e plaats.
– Amerins de Leeuw werd met Guess 3e in de klasse B tijdens CH Joure.

Springen:
– Maaike Smit werd met Derma 5e in de klasse B.
– Sem van der Sluis en zijn pony Stipper wonnen maar liefst twee prijzen: een 2e prijs in de klasse B en een 3e prijs in de klasse L.

Sem neemt zijn prijs in ontvangst.

Sem neemt zijn prijs in ontvangst.

– De foutloze ritten van Nore van der Veur en Guus in het L werden beloond met een 2e prijs.
– Ruben Halman ging naar Warga en kwam thuis met een 5e prijs in de klasse Z.

21 mei - Ruben

Rose-Anne Woering en Fayettelataire gingen naar CH Westerkwartier en werden 4e in de klasse L.

CH Joure, waar heel wat Tjongerruiters aan de start verschenen, heeft de resultaten nog niet gepubliceerd dus misschien krijgen we nog meer mooie resultaten te zien? Ook vanuit Warga komt er wellicht nog wat. Je mag ze natuurlijk ook zelf even doorgeven via tjongerruiters@hotmail.com of door PSV de Tjongerruiters te taggen in je bericht op Facebook.

Gefeliciteerd met de prijzen en behaalde winstpunten!

14 mei 2017
Dressuur:
– Isabelle Saton werd in Noordwolde eerste met 193,5 punten in de klasse L.
Nienke Wulff en haar Yellow Boy behaalden tijdens hun eerste kaderwedstrijd (Felix Juristencup) direct een B kaderscore. Met 68,80% (69,87%, 70,26% en 66,28%) werden ze 4e. Super stoer

Nienke & Yellow

Nienke & Yellow

– Wilja Brinkhoff werd met Denver in Bakkeveen 2e met 189 punten in de L2 dressuur.
– Amerins de Leeuw kwam in de ring met Guess en werd 4e in de klasse B met 187 punten.

Springen:

– Joyce de Jong en Chicago deden het goed tijdens CH Vries werden ze 3de in de 1.10 rubriek.

Joyce & Chicago, foto door Arjen Schilperoord

Joyce & Chicago, foto door Arjen Schilperoord

– Denise Mulder nam twee pony’s mee naar Harich. Met Lizzy werd ze 1e en 2e in het B cat C/D/E. en met Bonne Femme startte ze in het L en won ze een 2e en 4e prijs. Zo, dat schiet lekker op!
– Anne van der Glas en Acer werden in de B rubriek 2x 4e, netjes Anne. (filmpje op onze facebookpagina)
– Anouk Mulder won in Zuidwolde de L rubriek met de schimmel Pruso.

14 mei - anouk mulder
– Raoul Mulder en Grandento werden in deze zelfde rubriek 11e.
– Elisah Aarts won met Egane in Tolbert een 3e prijs in het Z én werd tijdens CH Zuidwolde 8e in de Z rubriek.
– Herman Smit werd in Tolbert met Gavantos ii vth 2e in het M.

Gefeliciteerd met de prijzen en winstpunten allemaal!
7 mei 2017
Dressuur:
– Marieke en haar pony Maccoy wonnen een 1e prijs dit weekend. Gefeliciteerd Marieke!

7 mei - marieke & macoy bixie

Marieke & Maccoy in de ring.

– Nynke van der Wal werd in Bakkeveen in het L1 1e (184,5 p.) en 4e (189,5 p.).
– Karoline de Groot maakte met Dancer haar L2 debuut en wonnen meteen al een 1e en een 2e prijs. De eerste 3 winstpunten zijn al weer binnen.
– Mendy van der Draai werd in Bakkeveen 2e met 186,5 punten.

Mendy in Bakkeveen in actie.

Mendy in Bakkeveen in actie.

Kim Jacobi en Eagle V. openden het outdoorseizoen lekker met een eerste plaats in het Z2 (222 punten). Eagle behaalde daarmee definitief zijn Ster predikaat. Kim kreeg ook te horen dat ze internationaal in GP mag starten eind deze maand. Wat een week voor Kim! 

7 mei - Kim & Eagle

Kim & Eagle V.

Springen:
– Manon van der Draai & My own diamond werden in Tolbert 1e in de klasse B cat D.
– Maaike Smit werd 1ste bij het B springen met Derma afgelopen woensdag bij stal de Hameren.
– Rink-jan Dijkstra en Happy Colours werden in Tolbert 3e en 8e (L rubriek).
Later in de week reed hij in de Grote Prijs van Geesteren:  met een pechbalkje nog 15e in de 1.40 rubriek en met Falcao 7e in het Z.

Rink-jan Dijkstra

Rink-jan Dijkstra

– Ruben Halman en Enjoy R. wonnen donderdag de Z rubriek in Tolbert.
– Elisah Aarts was succesvol in Franeker, met HighFive werd ze 1e in de klasse B en met Guns ’n roses v&v werd ze 4e in de B rubriek.
7 mei - elisah neemt prijzen in ontvangst 7 mei - Elsiah

Gefeliciteerd met de prijzen en winstpunten Tjongerruiters!

30 april 2017
Dressuur:
– Kim & Horses2fly Apres Minuit gingen zaterdag naar Kootwijk en reden daar een nieuw pr in de Grand Prix: 66,70% . Daarmee eindigde ze als 3e direct achter achter Edward Gal en Alex van Silfhout! Knap!

Kim & Appie in de ring.

Kim & Appie in de ring.

Kim in goed gezelschap! 3e direct achter Edward en Alex: top!

Kim in goed gezelschap! 3e direct achter Edward en Alex: top!

– Japke Nugter is dit weekend na een jaar weer gestart met SHTB Fata Morgana. Vandaag behaalde ze in het Z1 220,5 punten en 218,5 punten en een 2de plek. Gisteren 204,5 en 209 punten en een 3de plek. Hiermee is het sportpredicaat binnen. Gefeliciteerd.

30 april Japke Nugter

Springen: Een aantal van onze springruiters was donderdag in Tolbert te vinden of zaterdag in Warga:
– Elisah Aarts en High Five werden 1e in de klasse B met Guns ’n roses v&v werd ze 3e in dezelfde rubriek.
– Annie Dijkstra en Gido dido wonnen een derde prijs in het L.
– Arjanne Brinkhoff werd met Gucci 5e in het L en 3e in de klasse M in Warga.

Arjanne & Gucci in actie in Warga.

Arjanne & Gucci in actie in Warga.

– Rink-jan Dijkstra won met Horses2fly Falcao een 6e prijs in het Z en met Sanchez werd hij ook nog mooi 3e in het ZZ.

30 april Rinkjan foto Arjen Schilperoord

Van harte gefeliciteerd allemaal!

23 april 2017
Dressuur:
– Nynke Bijlsma debuteerde in het M1 met Cjayla Star en won een derde prijs in de Blesse met 185,5 punten.|
– Yvet Dammers verscheen dit weekend na 1,5 jaar weer in de dressuurring en debuteerde in het M2. Ze won ook direct een 2e prijs met haar paard Wammes.

Wammes: doe jij je haar maar even Yvet, dan vermaak ik die kleine wel even !

Wammes: ‘Doe jij je haar maar even Yvet, dan vermaak ik die kleine wel even !

– Esther van der Schoot ging ook naar De Blesse en won daar een 2e en 1e prijs ( 199 en 191 punten)

Springen:
– Anouk Mulder nam Freedom mee naar Tolbert en werd 1e in het Z.
– Elisah Aarts en Guns’n roses v&v werd 3e in de klasse B.
– Age Flapper en Hurricane wonnen de L rubriek in Tolbert.
– Rink-jan Dijkstra werd met Falcao 6e in het Z en met Sanchez won hij het ZZ.

Van harte gefeliciteerd prijswinnaars.

17 april 2017
Dressuur:
– Maud en Freddie maakten hun M2 debuut en namen direct een 3e prijs mee naar huis  (187 punten).

Maud is tevreden, Freddie ook zo te zien.

Maud is tevreden, Freddie ook zo te zien.

Springen:
– Grietje Dijkstra en Eriena waren donderdag foutloos in Tolbert en wonnen daarmee een 2e prijs in het B.
– Rose-Anne Woering en Fayettelataire startte dit weekend in Nieuwleusen, ze kwamen met een 3e prijs thuis.

Rose-Anne & haar nieuwe groom

Rose-Anne & haar nieuwe groom

In Vrouwenparochie:
– Ons kersverse lid Denise Mulder werd met Bonne Femme 1e en 2e in de klasse B cat C. Met Lizzy werd ze ook nog 2e.
– Elisah Aarts werd met High Five 3e in de klasse B en met Guns ’n roses v & v won ze het tweede parcours.
– Maaike Smit stond in dezelfde prijsuitreiking, ze werd 2e met Derma-Burgundy.
– Anouk Mulder won met Pruso een 6e en een 1e prijs in de klasse L.

Van harte gefeliciteerd!

8 april 2017
Prachtig weer dit weekend, goed voor het echte outdoor gevoel !
Dressuur
– Wilja Brinkhoff en Denver waren te zien in de dressuurring dit weekend (Tolbert) we werden 7e  en 5e in de L2 rubriek ( 186 en 199 punten).
– Joyce de Jong en haar paard Chicago reden hun dressuurdebuut en wonnen in het L1 een 2e en 3e prijs.
lekker allround zijn jullie dames!

Springen
– Herman Smit werd in de klasse L 4e met Gavantos ii vth in Tolbert
– Rink-jan Dijkstra nam Happy Colours mee en werd 7e in het L.

Rink-jan

Rink-jan


– Annie Dijkstra en Gido Dido wonnen in Tolbert in het M een 3e prijs.

Annie & Gido dido

Annie & Gido dido

– Auke Feenstra werd met zijn pony Milton 2e in het Z.
Van harte gefeliciteerd!
2 april 2017
We zitten net wat tussen het indoor en outdoorseizoen in… daarom minder dressuur resultaten & lekker veel leuke buitenrit foto’s op Facebook. Voor de springruiters lag dat anders:

Springen: heel wat Tjongerruiters verschenen aan de start tijdens Indoor Tolbert. En er kwamen ook de nodige rozetten mee naar huis:
– Rose-Anne Woering werd 6e in de klasse B met Fayettelataire.

Rose-anne & Fayettelataire

Rose-anne & Fayettelataire

– Grietsje Dijkstra en Eriena wonnen een 6e prijs in de klasse B
– Rixt Pander werd met haar appelschimmel Grappa 10e en 7e in de klasse B.

Rixt & Grappa in actie tijdens Indoor Tolbert.

Rixt & Grappa in actie tijdens Indoor Tolbert.

– Raoul Mulder werd met Gradento 10e in het L.
– Anouk Mulder startte met Ramara en werd 12e in het L.
– Age Flapper werd dinsdag met Empire N 4e in het M en met Elege werd hij 2e in het M.
Bij je 4jarigen werd Age met Impire N 6e.
– Rink-Jan Dijksta reed bij de 5jarige Gray Top’s Smile naar een 3e plaats. En met  Happy Colous werd hij 6e en 8e in de klasse L. In de klasse M werd hij eerder deze week met Falcao, in de finale sleepte hij een tweede prijs binnen.
– Sem van der Sluis werd vandaag met Stipper 2e in Sonnega in de klasse B.

Van harte gefeliciteerd!

26 maart 2017
Dressuur:
– Isabelle Saton 2x eerste prijs in de klasse L1. (204,5 en 202 punten)

prinses op de witte pony

prinses op de witte pony

– Karoline de Groot en Golden Dancer wonnen in Zwaagwesteinde met 204,5 een eerste prijs in de klasse L.
– Nynke Bijlsma won een 3de prijs met Cjayla (202,5 punten) in Zwaagwesteinde en mag alweer door naar de klasse M.
– Nienke Wulff en Yellow startte voor de 2e keer Z2: 2x gewonnen met 67,07% en 68,75% in Buitenpost.
Springen:
– Age Flapper werd maandag 1e in de klasse Z met Empire N.
– Tweede in dezelfde rubriek werd Elisah Aarts met Egane.
– Rose-Anne Woering reed Fayettelataire naar een 4e plek in de klasse M
– Anouk Mulder won tijdens Indoor Tolbert met Freedom de klasse Z/ZZ. Wow.
– Rink-Jan Dijkstra werd tijdens de KNHS Kampioenschappen met Pogba 10de in het M en Sánchez 11de in het ZZ. Heel mooi Rink-Jan gefeliciteerd!

2017-2603 - RinkJan NK 2017-2603 - rozetten

Gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

19 maart 2017
Dressuur:
– Nienke Wulff debuteerde met Yellow in het Z2 en won direct 2x met 67% en 65,37%, alsof het niks is!
20170319 - nienke yellow
– Dagmar Koelma en Voque gingen ook op concours en werden 2x en 1e.
2017 Dagmar Koelma
– Nynke van der Wal ging naar Emmeloord en maakte daar haar debuut in het L1 en werd met 202 punten 2e.

20170319 - nynke van der wal
– Maud Jacobi en Freddie wonnen in Appelscha een 2e prijs met 187,5 punten in het M1.
Springen:
– Isabelle Saton werde 2x 1e met haar leuke witte pony.
20170319 - isabelle saton
– Elisah Aarts werd in Tolbert 2e met Guns n’roses en 4e met High Five in de klasse B. Er staat nog een mooi filmpje op de facebookpagina van een rondje met Find Touch.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijzen en winstpunten.


12 maart 2017

Dressuur:
– Nienke Wulff en Don Diablo waren dit weekend te zien in Ermelo. Helaas een storing in de proef maar super knap gereden, met een percentage van 65,94 werd ze heel knap 7e van Nederland in de klasse M2 cat. D/E.
– Manon van der Draai reed haar L2 debuut met My Own Diamond en werd 1e met 201,5 punten en 3e met 195 punten.

Manon is trots op haar pony!

Manon is trots op haar pony!

Springen:
– Auke Feenstra won in Genemuiden de Z rubriek met Knud van Orchid’s.
– Anouk Mulder nam met Jack de 2e én met Freedom de 3e plaats mee (klassieke Z parcours).
Een mooi 1-2-3tje dus voor de Tjongerruiters.
– Maaike Feenstra werd 1e met Vivaldi in het L.
– Grietsje Dijkstra plaatste zich vrijdag tijdens Roos in de regio Winschoten met Eriena met 2e prijs voor de finale klasse B.
– Maaike Smit werd 1e in de klasse B in Oenkerk.

2017 - maart Grietsje Dijkstra
– Arjanne Brinkhoff won met Gucci in Oenkerk de klasse M.
– Famke Deelstra werd 1e in de klasse B. (filmpje van de ereronde van Famke en Amber staat  Facebook)
– Amber Kramer werd met Charlie 2e in de klasse B.
– Rink-Jan Dijkstra nam zijn paarden mee naar Bathmen te Paard met Falcao werd hij 6e in het 1.20 en ze wonnen nog een volgprijs in het 1.30

SGW:
– Chris de Jong en Zantos pakken winnen hun L debuut tijdens SGW te Middenbeemster.
Van harte gefeliciteerd!

5 maart 2017

We hebben weer een mooi en druk weekend achter de rug:
Dressuur:
– Nienke Wulff reed met Yellow Boy tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor een zeer nette Z1 proef in Ermelo en werd 5e met 67,01%. Wat een knappe prestatie!

2017 maart 6 - Nienke en Yellow

Heel wat Tjongerruiters bekeken de verrichtingen van Nienke via Clipmyhorse. Leuk!
2017 maart 6 - scherm
Nienke heeft niet heel veel tijd om na te genieten, aankomend weekend mag ze nog een keer naar Ermelo, nu met Don Diablo. Zet ‘m op Nienke!

– Maud Jacobi werd met Freddie maar liefst 2x 1e in de klasse M1 in Oudega (195 en 198 punten).
– Karoline de Groot werd met Danny 1e en 2e met 198,5 en 204 punten, ze is nu helemaal klaar om over te stappen naar de klasse L. Succes Karoline.

Karoline de Groot & Danny

Karoline de Groot & Danny

– Nynke Bijlsma ging met Cjayla naar Vinkega waar ze debuteerden in het L2 en direct een 4e prijs mee naar huis namen.
– Kim Jacobi startte Eagle V. voor het eerst in de klasse Z2 met monsterscores van 217,5 en 221,5 punten wonnen ze 2x de eerste prijs.
Springen:
– Famke Deelstra werd met Rikado 1e in de klasse BB.
– Amber Kramer werd in Gorredijk met Charlie 3e in de klasse B cat D/E.
 – Joyce de Jong en Chicago wonnen in Gorredijk met 82,5 stijlpunten de B rubriek.
2017 maart 6 Joyce
– Chris en Zantos wonnen vandaag het crossparcours tijdens de indoorcross Dalerveen! Er staat een leuk filmpje van zijn rit op onze facebookpagina.
– Rink-Jan Dijkstra won in Genemuiden met zijn topper Sanchez de 1.35 rubriek. Met Falcao werd hij hij in het L 7e en in het M ook nog 3e.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

26 februari 2017
Dressuur:
– Famke Deelstra en haar pony Riko zijn in Buitenpost 2x 1e geworden met 198 en 202,5 punten.

Famke & Riko - hier tijdens de onderlinge wedstrijd van afgelopen jaar.

Famke & Riko – hier tijdens de onderlinge wedstrijd van afgelopen jaar.

Springen:
– Rink-Jan Dijkstra werd in Tolbert met Hazard 5e in de klasse L en met Falcao 3e in de klasse M.
– Anouk Mulder nam haar pony Jack vrijdag mee naar Dronten en kwam met een mooie eerste prijs in de klasse Z/ZZ thuis. Als enige foutloze combinatie was de zege overduidelijk voor haar & Jack.
In St. Johannesga deden een aantal van onze springruiters goede zaken:
– Joyce de Jong werd met Chicago H 6e ex aequo met clubgenoot Maaike Smit (goed voor het clubgevoel).
– Maaike Smit en Derma-Burgundy wonnen dus ook een 6e prijs in de klasse B met 62 stijlpunten.
– Daphne Dijkstra won met Herrero de klasse B, zij nam de oranje rozet in ontvangst.
– Age Flapper werd Elége in de klasse L 3e met Elége en 2e met Hurricane.
In de klasse M kwamen we nog twee Tjongerruiters tegen die naast elkaar stonden in de prijsuitreiking:
– Age Flapper won allebei de parcoursen met Fayettelataire.
– Arjanne Brinkhoff debuteerde met Gucci in het M en won met twee foutloze rondes de 2e prijs.

2017 feb 26 Arjanne

Gefeliciteerd met deze mooie prestaties.
En ook iedereen die winstpunten bij elkaar reed dit weekend: super!

(leuk filmpje van Anne van der Glas op onze facebookpagina, ook Anne Piek reed een super debuut met Google waarbij ze meteen de nodige punten pakten)

19  februari 2017
Springen:
Deze week waren de springruiters aan de beurt op het Fries Kampioenschap Indoor Springen in Sneek. Op vrijdag en zaterdag kwamen er heel wat Tjongerruiters aan de start. De volgende leden pakte de prijzen. De rest kwam thuis met weer een mooie ervaring.
– Annie Dijkstra werd met Gido dido 6e in de klasse L.

Annie in actie op het FK.

Annie in actie op het FK.

Zaterdag waren de ponyruiters aan de beurt:
– Amber Kramer werd knap 4e in de klasse B met Charlie.
2017 feb 19 Amber FK
– Nore van der Veur werd met haar pony Guus na twee foutloze rondes 4e in de klasse L D/E.

Nore & Guus: blij!

Nore & Guus: blij!

Zaterdagavond werd voor de paarden de M, Z en ZZ rubrieken nog verreden:
Rink-Jan Dijkstra werd in het M met Pogba 3e en met Falcao 4e!
En als kers op de taart is hij het Sanchez Fries Kampioen ZZ geworden!

Rink-Jan Dijkstra Fries Kampioen ZZ!

Rink-Jan Dijkstra Fries Kampioen ZZ!

Dressuur:
Maud Jacobi en Freddie werden in Oudega 2e met 196,5 punten.
Van harte gefeliciteerd!!

12 februari 2017
Voor de meeste dressuurruiters stond dit weekend in het teken van de Friese Kampioenschappen die verreden weren in Sneek:
– Nienke van der Wal werd met Nanno van Noordwijk 6e in de klasse B met 61,42%.
– Anne van der Glas en haar pony Acer werden 8e in het L1 met 57,58%.
Goed gedaan & super ervaring dames.

Nienke & Yellow Boy

Nienke & Yellow Boy

– Nienke Wulff werd zaterdag met Yellow Boy in het Z1 Fries Kampioen met een unaniem oordeel van de jury’s die haar allebei 234 punten toekenden (68.82%). Met Don Diablo reed ze een sterke proef die beloond werd met 69.42% en de titel Fries Kampioen in het M2! Daarmee heeft Nienke tot nu toe 10 Friese Kampioenstitels in de wacht gesleept! En ze is nog lang niet klaar. Gefeliciteerd Nienke!
– Nynke Bijlsma ging naar Emmeloord en werd 2x 2e met Cjayla, 3 winstpunten erbij en ze zijn klaar voor het L2.
– Wilja Brinkhoff was dit weekend in de dressuurring te vinden met Denver. Ook zij viel 2x in de prijzen: 3e en 4e plaats.

Springen:
– Grietsje Dijkstra werd met Eriena in Tolbert 3e in de klasse B.
– Rixt Pander werd in deze zelfde rubriek 8e met Grappa.
– Annie Dijkstra reed Gido Dido naar een 5e plaats in het L.
– Rink-Jan Dijkstra ging naar Tolbert en Staphorst en kwam thuis met een 2e prijs in het L en een 4e in het ZZ (Sanchez).

Rink-Jan Dijkstra in actie

Rink-Jan Dijkstra in actie

Prijswinnaars & dubbele Fries Kampioen: van harte gefeliciteerd!

5 februari 2017
Dressuur:
– Nienke Wulff had weer een topdag: met Don Diablo won ze het M2 met 210,5 (HC) en met Yellow boy werd ze met  229,5 en 239,5 punten eerste in het het Z1/Z2: dus!
2017 feb 5 - Nienke
– Kim Jacobi reed met Après Minuit in Emmeloord de Grand Prix en won een 2e prijs met 64,45% gecombineerde rubriek LT en ZT (1e prijs in de zware tour).
2017 - feb 5 - Kim

Springen:
– Annie Dijkstra werd met Gido Dido 2e in de klasse L in Winschoten.
– Grietsje Dijkstra werd op dit zelfde concours met Eriena 1e in de klasse B. (foto van vorige week)
2017 feb 5 Grietsje
– Anouk Mulder had beide paarden foutloos: met Ramara wint ze zowel het eerste als het tweede parcours eerste parcours (er staat een mooi filmpje op onze Facebook pagina).
– Wilja Brinkhoff werd donderdag met Denver in Tolbert 1e in de klasse B en 3e in het L.
– Ook Elisah Aarts kwam in Tolbert aan de start en werd met High Five 2e en 4e in de klasse B.
– Age Flapper werd met Elége 2e in het M (Tolbert).
– Ruben Halman won in Harich de Z rubriek!

Allemaal van harte gefeliciteerd me jullie prijzen & punten!

29 januari 2017
Mooie resultaten van onze springruiters afgelopen week!
 Tolbert:
– Grietsje Dijkstra werd met Eriena in 3e in de klasse B.
– Annie Dijkstra won met Gido Dido de klasse L in Tolbert door foutloos en snel rond te komen.
– Age Flapper deed in Tolbert ook goede zaken. Met Fayettelaire won hij de klasse Z (M/Z) en met Elége werd hij in het M 5e.

Indoor Klein Oever in Balkbrug:
– Anouk Mulder won dinsdag in Balkbrug met een super snelle rit de klasse Z met haar pony Freedom. In het tweede parcours hadden ze helaas een balkje. In het finale klassement eindigden ze op een mooie 4e plaats.

Anouk & Freedom; de beste in Balkbrug!

Anouk & Freedom; de beste in Balkbrug!

– Arjanne Brinkhoff werd met haar paard Gucci 5e in de klasse L.
– Wilja Brinkhoff werd 11e in de klasse B met haar vos Denver.
– Rink-jan Dijkstra werd met Pogba in het L 9e en even later 5e in de klasse M.

– Nore van der Veur nam haar pony Guus mee naar Franeker en kwam met een rode rozet thuis (2e prijs klasse L). Een filmpje van de barrage is op facebook te bekijken.

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Nynke Sikkema deed inspiratie op tijdens Jumping Amsterdam.

2017 jan 29 - Nynke S en J Dubbeldam

22 januari 2017
Een week met flinke nachtvorst en mooie zonnige dagen. Veel Tjongerruiters genoten van buitenritten (zie facebook) en ook in de wedstrijdring was er weer genoeg te beleven. Een overzicht:
Dressuur:
– Karoline de Groot viel dit weekend dubbel in de prijzen: met Golden Dancer werd ze in Harich 1e en 2e met 202,5 & 202 punten.

Karoline de Groot

Karoline de Groot

– Maud Jacobi en Freddie werden in Koudum 2e met 194 punten in de klasse M1.

Springen:
– In Beilen werd Anouk Mulder met Jack 1e in de eerste Z D/E rubriek en met Freedom won ze de tweede! Geweldig!
– Arjanne Brinkhoff en Gucci werden knap 5e in de L finale tijdens Indoor Hartje Drenthe (foto is van Indoor Drachten maar is te mooi om niet te gebruiken!)

Arjanne nog op maat maken
– Age Flapper won donderdag in Tolbert met Elége de L rubriek en vrijdag tijdens Indoor Hartje Drenthe werd hij met Fayettelataire 5e en met Elanya 6e in de klasse M.
– Ruben Halman nam Cash mee naar Tolbert en werd 1e in de klass B.
– Ook Herman Smit was in de springring van Tolbert te zien met Giant en werd 3e in de klasse L.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

15 januari 2017
Dressuur:
– Nynke Bijlsma en Cjayla wonnen een eerste prijs dit weekend in de klasse L1.

Nynke Bijlsma & Cjayla op weg naar de winst.

Nynke Bijlsma & Cjayla op weg naar de winst.

– Karoline de Groot had dit weekend haar eerste wedstrijd met Danny en werd meteen 2e (192 p.) en 4e (189 p.)

Springen:
– Sem van der Sluis en Stipper kwamen in actie in Franeker en reden 2 foutloze rondjes waat een 2e prijs opleverde.
– Anouk Mulder nam Ramara mee naar Franeker en werd 3e en 1e in de klasse L.
– Arjanne Brinkhoff wist met Gucci de klasse L te winnen tijdens Indoor Hartje Drenthe.
– Elisah Aarts werd in Luttenberg met Egane 7de in de klasse Z en daarmee is Egane nu sport merrie: dubbel gefeliciteerd!
Tijdens Indoor Drachten:
– Ruben Halman reed sterk met Enjoy R: donderdag 4e prijs in het 1.20 en vrijdag 6e prijs – mooi op dit internationale concours!

Ruben & Enjoy R.

Ruben & Enjoy R.

– Rink-jan Dijkstra 5e prijs in de internationale rubriek 1.20 m, mooi twee Tjongerruiters in de prijsuitreiking: daar houden we van!

Ruben en Rink-jan Internationale Springrubriek 1.20 m.

Ruben en Rink-jan Internationale Springrubriek 1.20 m.

Van harte gefeliciteerd allemaal.

 

8 januari 2017

Dressuur:
– Isabelle Saton startte dit weekend in Koudum voor het eerst in de klasse L1, ze werd met 189 punten 3e.
– Nynke Bijlsma en Cjayla werden in Sonnega tweede met 198 punten in de klasse L1.

Nynke Bijlsma

Nynke Bijlsma

– Nienke Wulff won vandaag met Yellow Boy de eerste selectiewedstrijd Z1. Knap weer!
Eerder deze week gaven ze ook al een spetterend optreden. Als onderdeel van het palomino 8 tal gaven ze een show tijdens IICH Groningen: mooi om te zien!

Lekker veel palomino's!

Lekker veel palomino’s!

De voorlopige selecteerden voor het FK Indoor staan op de site van de KNHS regio Friesland: Nynke van der Wal – klasse B, Anne van der Glas in de klasse L1, Nienke Wulff met Don Diablo in de klasse M2. Isaebelle Saton staat 3e reserve in de klasse B en 1e reserve voor het L… we duimen voor je Isabelle. Bij de paarden: Rick Saton in de klasse M1.

Springen:
– Nore van der Veur & Guus raakten geen balken aan tijdens IICH Groningen en dat leverde een 4e prijs op in het klassieke parcours en en 3e prijs in de progressieve rubriek. Super gereden.

Nore en Guus

Nore en Guus

 

 

1 januari 2017
De beste wensen allemaal: maak er wat moois van, met 2017 kun je nog alle kanten op. Velen van ons genieten van wat dagen rust anderen nemen deze rustige vakantietijd juist om op concours te gaan, voor beiden is wat te zeggen..

gelukkig-nieuwjaar-vuurwerk-72331630
– Anouk Mulder nam de paarden mee op concours en werd in Oudkarspel 2e met Ramara in de klasse L.
– Age Flapper ging naar IICH Groningen (Zuidbroek)en werd de Cardento (naam even niet paraat) 5e in het M en wist met Deister via een 13de plek de finale te bereiken en werd 7e na een foutloze ronde in de Z finale.
– Arjanne Brinkhoff en Frederika werden in Zuidbroek 6e in de klasse Z.
– Elsia Aarts won in Zuidbroek de klasse B met Guns ’n Roses, werd in het M 5e en viel met Egane en Find Touch GR nog in de volgprijzen.

Van harte gefeliciteerd!

We zijn vast niet compleet met deze uitslagen, heb je prijzen gewonnen? Geef je resultaten door via tjongerruiters@hotmail.com

25 december 2016
Fijne kerstdagen allemaal!

18 december 2016
– Corinda Palstra nam een mooie 2e prijs (L1) mee naar huis.
– Kim Jacobi won tijdens IICH Groningen met Horses2fly Après Minuit in de Grand Prix de 3e prijs met 65,13%.Hiermee mochten ze `s avonds starten in de kür op muziek waarin ze een 4e prijs wonnen met 66,46%. Knap!!
– Nienke Wulff reed de laatste selectie van de Felix Cup. Met Yellow werd ze 2e met 70,39%. Met Don Diablo won ze het M2 met 72,83%! Prachtige resultaten.

Tijdens de Onderlinge Wedstrijd van de Tjongerruiters werden heel wat prijzen uitgereikt. Het totale overzicht hou je nog even van ons tegoed.

Hierbij al wel vast de kersverse Clubkampioenen:(vlnr)

clubkampioenen

Isabelle Saton – Clubkampioen Dressuur pony’s
Wilja Brinkhoff – Clubkampioen Springen paarden
Amber Kramer – Clubkampioen Springen pony’s
Greetje Deelstra – Clubkampioen Dressuur paarden

De aanmoedigingsprijs (ter beschikking gesteld door Japke Nugter) was voor Marieke Kuperus die een nette Bixie proef liet zien.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

11 december 2017
Dressuur:
– Corinda Palstra wint een 3e en 1e prijs in de klasse L1 met 190 en 195 punten.
– Kim Jacobi en Eagle werden in Staphorst 2x eerste in het Z1 met 211,5 en 206,5 punten.

Springen:
Er waren heel wat Tjongerruiters actief in Franeker en niet zonder resultaat!
– Amber Kramer werd knap 2e met haar pony Charlie in de klasse B cat D/E.
– Anne van der Glas werd met haar pony Acer 3e in het B.

Links Anne, rechts Amber: well done dames!

Links Anne, rechts Amber: well done dames!

– Grietsje Dijkstra werd dit weekend met Eriena 2e en 3e in de klasse B.
– Maaike stond naast haar in de prijsuitreiking, met Derma Burgundy won ze een 4e prijs.
– Anouk Mulder wist met Ramara de klasse L op haar naam te schrijven.
– Annie Dijkstra werd  met Gido dido 5e in diezelfde rubriek.
– Age Flapper startte Fayettelataire en werd met haar 4e in het M.
– Herman Smit werd met Giant 4e en 1e in het M.
– Ruben Halman won met Enjoy R ondanks een balkje op de laatste hindernis een 11e prijs.
– Rixt Pander en Grappa springen tweemaal foutloos rond in Franeker en winnen een 4e prijs.
– Rink-jan Dijkstra rijdt Pogba naar een 1e prijs in het 1.20 m in Tolbert en met Sanchez wordt hij 3e in het 1.35 m in Dalerveen.

pff hoog hoor Rink-jan

pff hoog hoor Rink-jan

Allemaal van harte gefeliciteerd!

4 december 2017
Dressuur:
– Nienke Wulff en Don Diablo wonnen in Franeker meteen de eerste M2 selectie met 201 punten.
– Esther van der Schoot reed met Zira een nette proef in de klasse B (184,5 p.)en werd daarmee 2e in Vinkega.
– Rick Saton werd in Vinkega 6e in de klasse M.
Springen:
– Anne van der Glas en Acer werden 2e in Sneek in de klasse B. (een filmpje van haar foutloze rit is te zien via onze facebookpagina)

Anne & Acer

Anne & Acer

– Arjanne Brinkhoff werd donderdag met Gucci 2e in het L (Balkbrug) en met HorsesfFly Frederika 2e in het M.
– Anouk Mulder was ook in Balkbrug te vinden, Met Jack won ze het Z cat. CDE en met Freedom werd ze 2e in het Z. Zo!
– Rixt Pander reed met Grappa een foutloze ronde in het B in Tolbert afgelopen donderdag : 4e prijs. (filmpje op onze facebookpagina)
– Maaike Smit reed in Tolbert Derma-Burgundy naar een 6e plaats in de B rubriek.
– Age Flapper werd met Deister-J in Tolbert e in het Z en 1e in het ZZ.
Gefeliciteerd! We zijn trots op jullie!

27 november 2017
Dressuur:
– Isabele Saton won met haar pony 2 x de tweede prijs met 199 en 195,5 punten.
– Nienke Wulff en Diablo werden in de tweede Felix Dressuurcup wedstrijd 2e met 199,5 punten.

Nienke op het prijzenblok!

Nienke op het prijzenblok!

– Sacha Oosterveld en Starlight wonnen dit weekend een 3e prijs in de L2.

Springen:
– Rink-jan Dijkstra werd in Tolbert met Pogba 3e in de klasse M.
– Rixt Pander ging naar Steenwijkerwold en reed daar met Grappa (v. Cavalier) tweemaal een foutloze ronden wat goed was voor een 6 en 7e prijs.
– Anouk Mulder was dit weekend te vinden in Marienheem, ze won met Freedom de Z/ZZ rubriek.

De resultaten van het Pompoenenconcours voor de pony’s in Sonnega staan nog niet online. We weten in elk geval dat Maaike Feenstra in de vrijdagavond in de L finale stond…. Heb je een prijs gewonnen laat het ons snel even weten.

Inmiddels zijn de resultaten gepubliceerd: Maaike Feenstra was vrijdag avond 7e en 3e met Vivaldi en won de finale L cat.D/E!

Prijswinnaars: gefeliciteerd.
Iedereen die winstpunten verdiend heeft: mooi werk!
20 november 2016
Ondanks het stormachtige weer zijn er toch nog heel wat leden op concours gegaan. Dat leverde de volgende mooie prestaties op:
Dressuur:
– Anne van der Glas en Acer maakte in Gorredijk hun debuut in het L1 en werden meteen 2e en 3e.

Anne & Acer

Anne & Acer

– Isabelle Saton won een eerste prijs met 191 punten. Ze was met haar pony ook nog de beste combinatie van de B en C pony’s.
-Kim Jacobi en Apres Minuit behaalde opnieuw een persoonlijk record in de Grand Prix. In Harich wonnen we de eerste prijs met 66,05%!!

november-20-nov-kim
– Nienke Wulff nam Yellow Boy mee naar de Felix Dressuurcup waar ze samen een 6e (223.5) en 7e (215) prijs wonnen. Zaterdag werd ze met Don Diablo ook nog 2x 4e (204 en 195.5 punten).

Nienke neemt haar prijzen in ontvangst

Nienke neemt haar prijzen in ontvangst

Springen:
– Anouk Mulder werd met Ramara in Tolbert 5e in het M.
– Wilja Brinkhoff en Denver wonnen in Sonnega 5e in het B springen.
– Age Flapper won met Elanya een 8e prijs in het M. En met Deister werd hij ook nog 5e in de klasse Z.
– Annie Dijkstra Gido sprongen een foutloos rondje in Sonnega en werden 6e.
– Raoul Mulder en Pruso werden 4e in de Finale van het Z/ZZ.

 

Van harte gefeliciteerd allemaal!

13 november 2016

Springen
– Amerins de Leeuw werd met Esprit in Tolbert 4e in het L. Een filmpje van dit rondje vind je onze facebookpagina.
– Raoul Mulder won met Pruso de Z rubriek in Tolbert.
– Rick Saton werd dit weekend 1e en 2e tijdens een wedstrijd van de Bereden Artillerie.

Rick Saton

Rick Saton

– Elisah Aarts won een 3de prijs in haar Z debuut met Egane.
Tijdens Indoor Zwaagwesteinde sleepten een aantal Tjongerruiters prijzen in de wacht:
– Rose-Anne Woering Fayettelatair plaatsten zich vrijdag voor de finale in de klasse B en reden snelle foutloze ronden en wisten daarmee de rubriek op haar naam te schrijven.

Rose-Anne Woering neemt de bon voor een ballonvaart in ontvangst

Rose-Anne Woering neemt de bon voor een ballonvaart in ontvangst

– Maaike Smit werd donderdag 6e in de klasse B met haard paard Derma! Met twee foutloze rondes won ze in de finale nog een 5e prijs.
– Grietsje Dijkstra werd donderdag met twee foutloze rondes 8e en 9e. In de finale behaalde ze nog een mooie 4e plek met Eriena.
– Nore van der Veur reed met haar pony Guus mooie foutloze rondjes wat haar een 4e en 3e prijs opleverde in de klasse L.

Nore en Guus tijdens de prijsuitreiking

Nore en Guus tijdens de prijsuitreiking

– Age Flapper werd met Deiser J 4e in het Z en wist als 3e te eindigen tijdens het Masterspringen op zaterdagavond. Wat een publiek en wat een show: Knap!
– Anouk Mulder was te vinden in Genemuiden: Freedom in het z foutloos en een 2e prijs. En ze maakt hun debuut in het ZZ en werden 3e!

Van harte gefeliciteerd allemaal.

6 november 2016
Terwijl het buiten herfstig wordt, is het indoor seizoen in volle gang. De volgende Tjongerruiters vielen de prijzen de afgelopen dagen:
Dressuur:
– Kim Jacobi won met Eagle V de klasse Z1 in Assen met 211,5 punten en in de tweede proef werden ze werden de tweede met 214 punten.
– Mendy van de Draai en Libero werden 2e met 197,5 punten het Z1.

Springen:

– Anouk Mulder startte dit weekend in Luttenberg in de klasse Z/ZZ. Ze werden na mooie foutloze rondes 2e en 1e!!

Anouk & Freedom in actie.

Anouk & Freedom in actie.

– Ruben Halman werd in Tolbert 1e in het Z met Enjoy R.
– Age Flapper werd met Elanya 2e in deze zelfde rubriek.

30 oktober 2016
– Nienke Wulff nam allebei de pony’s mee op concours en behaalde weer monsterscores! Met Yellow Boy reed ze twee ijzersterke proeven die werden beloond met 229 en 239,5 (!!) punten in het Z1.  En met Don Diablo werd ze 1e en 2e. Nienke zat zondag weer in het zadel maar dan in Applescha tijdens de Autumn Desert Trail: wat een weekend!
– Wilja Brinkhoff reed in Tolbert een mooie foutloze ronde met Denver en werd daarmee 2e in de klasse B.
– Amerins de Leeuw was sinds lange tijd weer in de ring te zien met Esprit en werd 3e na een foutloze rit.

Amerins en Esprit (foto genomen op het NK deze zomer)

Amerins en Esprit (foto genomen op het NK deze zomer)

Gefeliciteerd prijswinnaars!

Ook leuk om te vermelden:
Mendy van de Draai behaalde dit weekend haar persoonlijke doel: een winstpunt in het Z1 met haar bijna 25 jarige Libero. Leuk Mendy!

23 oktober 2016
Een aantal Tjongerruiters genoten van de Herfstrit in Gaasterland en een aantal gingen op concours. Hieronder de ruiters en amazones die in de prijzen vielen. Gefeliciteerd!
Vergeet niet dat we zijn ook trots op je zijn als je een winstpunt gehaald hebt of gewoon lekker gereden hebt en tevreden de baan uit kwam!

Dressuur:
– Maud Jacobi en Freddie werden 1e in Vinkega met 196 punten in de L2. Knap gedaan penningmeester!

Maud & Freddie

Maud & Freddie

– Sacha Oosterveld en Starlight reden een mooie proef en weren met 189,5 punten 1e. Wat extra fijn is omdat ze een tijdje niet op concours geweest waren. Mooie comeback.
– Kim Jacobi werd met Horses2fly Après Minuit 3e in de Grand Prix in Nijkerk met 65%. Erg knap.

Springen:
– Anne van der Glas en Acer reden een foutloos rondje in de BB en wonnen daarmee de rubriek (filmpje van haar rit vind je op onze facebookpagina). Fijn Anne!
– Amber Kramer werd 3e in de klasse B (D/E) met haar schimmel Charlie, en dat op je 2e of 3e wedstrijd!
– Daphne Dijkstra werd in de klasse BB met Herrero gedeeld 1e en gedeeld 2e in Gorredijk.
– Maaike Smit sprong met Derma in Tolbert, in het BB won ze een 1e prijs en in de klasse B werden ze ook nog 4e. Top.
– Arjanne Brinkhoff pakte het groots aan dit weekend en ging met Frederika naar Appingendam waar ze 5e werden in het 1.30m

Arjanne & Frederika

Arjanne & Frederika

 

16 oktober 2016
Heel wat van onze leden genoten van het weekend: we hebben een strandrit gezien speciaal voor Friezen, een strandrit van Stal Dekema, en oefencross, buitenritten etc… En een aantal ging serieus aan de slag, de prijswinnaars zijn hieronder genoemd:
Dressuur:
– Isabelle Saton won een tweede prijs  met 188 en 184 punten.

Te leuk deze twee: gefeliciteerd.

Te leuk deze twee: gefeliciteerd.

Springen:
– Annie Dijkstra en Gido Dido wonnen het L in Tolbert.
– Raoul Mulder werd 4e met Gradento en direct daarachter werd Rixt Pander met Grappa 5e in de klasse B.
– Age Flapper werd met Fudine F 2e in het Z in Tolbert.
– Elisah Aarts werd met Egane 5e in de klasse M in Beilen.
– Ook Arjanne Brinkhoff ging naar Beilen en werd 3e in het Z met Frederika. Er staat een leuk filmpje van haar rit op onze facebookpagina.

GEFELICITEERD!

Ook het vermelden waard:
Endurance: Nanke Kramer heeft met Samir deelgenomen aan een internationale wedstrijd in Fontainebleau.

 

9 oktober 2016
Op donderdag kwamen een aantal Tjongerruiters in actie in Tolbert: Wilja Brinkhoff won de B rubriek met haar paard Denver. Raoul Mulder werd met Grandento 3e in de klasse B,Rose-Anne Woering reed Fayettelataire naar een 6e plek in de klasse L en Rink Jan Dijkstra werd met Sanchez 3e in het Z. Grietsje Dijkstra ging naar Buitenpost en behaalde 2x een 3e prijs in de dressuur met 197,5 en 194,5 punten.

En dan de rest van het weekend:
Wilja Brinkhoff ging nog een keer op pad met Denver, dit keer reden ze de een dressuurproef in Vinkega die beloont werd met een 4e prijs (L2).
Nienke Wulff werd met Don Diablo 2 x eerste in het M2 met monsterscores (221 en 214 punten) en een sprakeloze jury ‘geen commentaar, prachtige proef’. Het was de tweede keer M2 voor Nienke en Diablo en ze zijn nu al Z startgerechtigd. En zondag ging ze op pad met Yellow Boy en wat denk je? weer 2 x 1e met 222 & 223 punten in de Z1! Maud Jacobi reed haar M1 debuut met Freddie en dat werd direct beloond met een 4e prijs (185,5 p.)
Isabelle Saton werd eerste met springen Bixie. Super leuk Isabelle! Rixt Pander werd met Grappa mooi 3e in het B springen tijdens CH Sneek. Karina Arends reed dit weekend haar laatste proef in Nederland met Treasure,  En dat deed ze goed: 3e prijs met  185 punten.

Van harte gefeliciteerd allemaal! Wat een lijst met mooie resultaten!

2 oktober 2016
Dit komt niet vaak voor; we hebben helemaal geen uitslagen voorbij zien komen…

25 september 2016

Voor een groot aantal van onze leden stonden de afgelopen dagen in het teken van het Flaeijelfeest in Nieuwehorne; ze zijn al maanden bezig met de organisatie, deden mee in de optocht, stonden als vrijwilliger namens de Tjongerruiters bij de toiletten of hebben zich vermaakt tijdens de feesten. Andere ruiters waren in het zadel te vinden; de volgende Tjongerruiters vielen in de prijzen:
Dressuur:
– Nienke Wulff maakte na een korte rustperiode met beide pony’s haar debuut in een klasse hoger. In Frederiksoord werd ze met Yellow Boy 2x 1e in het Z (218 en 218,5 punten). Met Diablo reed ze voor het eerst in de M2 en werd 1e met 212,5 en 2e met 195 punten.

september-diablo

Don Diablo

– Nicole de Haan reed het haar Friese paard Hinne voor het eerst in het L1 en won met 183 punten direct een 2e prijs.
Springen:
– Sem van der Sluis werd 2x 1e met Stipper in St Johannesga (BB) met 74,5 punten voor stijl.
– Anouk Mulder werd mooi 2e met haar pony Freedom in het Z tijdens Outdoor Tolbert. In Ruinen werd ze met Freedom ook nog 1e!

september-anouk-mulder
– Maaike Smit reed Serma-Burgundy naar een 5e plaats in het B na een foutloze rit die met 70 stijlpunten werd gewaardeerd.

Maaike Smit

Maaike Smit

– Age Flapper en Elanya werden in St.Johannesga 4e in de klasse L.
– Rink-jan Dijkstra werd tijdens Outdoor Tolbert 2x 7e met Sachez in het 1.35m. En met Pogba 5de in het 1.20. En met de 4 jarige Hazard won hij  2x een volgprijs in het 1.10.

september-rj-dijkstra

Van harte gefeliciteerd!!

16 september 2016

– Kim Jacobi en haar mooie zwarte Eagle V. waren in de ring te zien op CH Blankenham. Ze wonnen de 1ste prijs met 229 punten in het Z1.

Kim & Eagle (foto tijdens NK)

Kim & Eagle (foto tijdens NK)

– Amerins de Leeuw reed Guess twee keer naar een eerste plaats in de klasse B. Mooi hoor!
– Isabella Saton en haar Little Pony Stable Pepper vielen ook in de prijzen, de details hebben we echter nog niet…
– Grietsje Dijkstra werd afgelopen donderdag in Tolbert mooi 4e in het B met Eriena.

Grietsje & Eriena

Grietsje & Eriena

11 september 2016

Het kan aan ons liggen maar we kwamen niet heel veel resultaten tegen van de afgelopen week. Was het een rustige week voor onze ruiters? Het kan zijn dat dit het is…. maar misschien is er meer. Vergeet niet je successen te delen Tjongerruiters 🙂

– Nore van der Veur en Guus reden erg fijne rondjes in Haskerhorne en wonnen de L rubriek.

Een vriendin van Nore heeft nog actiefoto's - ze komen er aan :-)

Een vriendin van Nore heeft nog actiefoto’s – ze komen er aan 🙂

Nore & Guus

Nore & Guus

– Rink-jan Dijkstra reed in Warga Sanchez naar een tweede plaats in het 1.35 m en met Pogba werd hij ook nog eens 13e in het 1.20.

Rink-jan mooi in de prijzen!

Rink-jan mooi in de prijzen!

Van harte gefeliciteerd!

4 september 2016

Dit weekend stond voor velen in het teken van de Hippiade 2016 voor paarden.

Elisah Aarts deed het individueel erg goed. Ze behaalde een 9e plaats met Future GR in het L en ze is reserve kampioen met Egane in het M!! Van harte!

Elisah & Egane

Elisah & Egane

Het team bestaande uit Nicole de Haan, Maud Jacobi, Sacha Oosterveld, Amerins de Leeuw, Rise-anne Woering, Rixt Pander, Elisah Aarts en Annie Dijkstra hebben super gereden en werden 9e op het NK. De uitslagen lagen weer dicht bij elkaar….

Annie Dijkstra en Gido Dido

Annie Dijkstra en Gido Dido

Rixt Pander en Cavalier

Rixt Pander en Cavalier

Sacha Oosterveld en Starlight

Sacha Oosterveld en Starlight

Amerins en Esprit

Amerins de Leeuw en Esprit

Maud en Freddie

Maud Jacobi en Freddie

Dressuur:
Karina Arends won in Oudega het L2 en gaat volgende keer met treasure M starten.

Springen

Wilja Brinkhoff was dit weekend in de springring te vinden met Denver en won in Bronneger de B rubriek met 80,5 stijlpunten! Arjanne Brinkhoff had Gucci meegenomen en was 3e de klasse B en 4e in het L.
Anouk Mulder won de L rubriek met Arissa in Dalerveen. In Tolbert werd Raoul Mulder met Gradento 2e afgelopen donderdag, Rink-jan werd met Pogba 10e in het L en Age Flapper won met Fudine F het Z (filmpje op de facebookpagina). Anouk Mulder werd met Freedom 1e in het Z.

Van harte gefeliciteerd allemaal!!

28 augustus 2016
Wat een belachelijk succesvol weekend voor de Tjongerruiters! Hele grote prestaties dit keer, wat minder in aantal maar oh zo mooi!
Hippiade:
– Onze Friese Kampioen Nienke Wulff blijkt gewoon de beste van het hele land: ze werd Nederlands Kampioen met Yellow Boy met 69.81% in het M2 cat D/E . Met Don Diablo werd ze in het M1 ook nog 11e. Knappe prestaties Nienke!!

Nienke & Yellow

Nienke & Yellow

– Famke Deelstra ging met haar pony Mr Black Jack naar Ermelo en werd daar heel knap 5e.

Toppertjes

Toppertjes!

– Kim Jacobi & Apres Minuit hadden vandaag in Almelo hun debuut in de Grand Prix en ongelooflijk: ze winnen meteen met 64,75%. Geweldig, echt een droom die uit komt! Gefeliciteerd!!

Kim & Appie in actie

Kim & Appie in actie

– Nicole de Haan ging met Hinne naar Warga en won met 194 punten een 1e prijs.
– Ook Esther van der Schoot scoorde goed in Warga met Zira: 183 en 201,5 punten en tweede prijs.

Esther van der Schoot in de ring

Esther van der Schoot in de ring

– Herman Smit sprong in Tolbert met Gavantos in de klasse BB en werd daar 1e.

Dik feest: van harte gefeliciteerd allemaal.

21 augustus 2016
– Nienke Wulff was ook dit weekend weer succesvol. Op het NK jonge dressuurpony’s werd ze met Yellow Boy Reserve Kampioen van Nederland bij de 6 jarige. Super. Met Diablo werd ze nog 9e. Mooi hoor! (filmpje op onze facebookpagina)

Nienke Wullf & Yellow Boy

Nienke Wullf & Yellow Boy

– Wilja Brinkhoff was met Denver weer eens in de spingring te zien. In Tolbert werden ze donderdag 3e in de klasse B.
– Arjanne Brinkhoff won in Tolbert de B rubriek en tijdens CH Haulerwijk werd ze 4e ook met Gucci.
– Grietsje Dijkstra werd 11e met Eriena in het B.

Grietsje Dijkstra

Grietsje Dijkstra

– Annie Dijkstra werd met Gido Dido 5e in het L.
– Rink-jan Dijkstra werd met Pogba 5e in M en 4e met Sanchez in het ZZ ook dat was tijdens CH Haulerwijk.

Rink-jan Dijkstra

Rink-jan Dijkstra

Gefeliciteerd met deze mooie resulaten!

 

14 augustus 2016
Rink-jan Dijkstra ging afgelopen week nog naar Dalerveen. Met Pogba won hij het 1.20 en met Sanchez werd hij eerste in het 1.30m. Verder stond deze week in het teken van de Friese Kampioenschappen:

Het ponyteam
Dressuur: Sharon Noppert, Anne van der Glas, Nienke Wulff, Nore van der Veur
Springen: Nore van der Veur, Nynke Sikkema, Sem van der Sluis en Famke Deelstra
Wat hadden jullie een pech met het weer, in de stromende regen reden de ponyruiters hun proeven en ritten. Helaas konden ze dit jaar niet voldoende punten behouden om in de prijzen te vallen. Maar we zijn trots dat jullie er weer bij waren.

Het paardenteam is Fries Kampioen!
Dressuur: Nicole de Haan, Amerins de Leeuw, Maud Jacobi, Sacha Oosterveld.
Springen: Rose-anne Woering, Annie Dijkstra, Elisah Aarts, Rixt Pander
Mooie dressuur scores en foutloze ritten dat is wat je nodig hebt om kampioen te worden!

Kampioenen!

Individueel:

Pony’s:
Nienke Wulff & Don Diablo – Fries Kampioen Dressuur M1 D/E
Nienke Wulff & Yellow Boy – Fries Kampioen Dressuur M2 D/E
Famke Deelstra & Mr Black Jack – Fries Reserve Kampioen Dressuur L2 C

FK 2016 outdoor Nienke en ponys

Dubbel Kampioen Nienke met links Don Diablo en rechts Yellow Boy.

Femke Deelstra Fries Reserve Kampioen

Femke Deelstra

 

Elisah Aarts & Future GR

Elisah won ook nog een 11e prijs in de klasse M met Find Touch GR.
Rink-jan Dijkstra werd met Pogba 5e in het M.
Arjanne Brinkhoff werd  heel mooi 3e met Frederika.

Arjanne en Frederika

Arjanne en Frederika

Kim Jacobi en Eagle V werden knap 6e in de klasse Z1. Ze mogen naar Ermelo!

Kim & EagleV

Kim & EagleV

Van harte gefeliciteerd namens alle Tjongerruiters ! We zijn trots op jullie!

Hippiade voor de pony’s zaterdag 27 augustus: Nienke Wulff, Famke Deelstra en Anouk Mulder mogen daar naar toe.
Voor de paarden is het NK op 3 september: Elisah Aarts en Kim Jacobi mogen daar de Friese eer verdedigen.

7 augustus 2016
Dressuur:
– Isabelle Saton werd 1e in Akkrum met 211 punten

Isabelle en haar pony: allebei trots!

Isabelle en haar pony: allebei trots!

Springen:
– Sem van der Sluis en Stipper waren oppermachtig in de klasse B bij De Hameren ze werden 2x 1e.

Sem & Stipper

Sem & Stipper

– Nore van der Veur en Guus waren ook in Vrouwenparachie en werden 3e in de klasse L.
– Rink-jan Dijkstra werd in Tolbert 15e  met Pogba en in dezelfde rubriek 12de met Hazard.
– Annie Dijkstra won in Tolbert de B rubriek met Gido Dido én is met Eriena 2e. Mooi werk! Kijk voor leuke filmpjes op onze Facebook pagina.
– Maaike Feenstra werd 1e in het B/cat.D en 1e in het L/cat.D met Vivaldi.
– Anne Feenstra werd met haar pony 2e in het M/cat.C.
– Auke Feenstra werd met zijn pony Knud van Orchids 1e in het Z en in het ZZ.
– Age Flapper en Deister-J werden op CH Rijs 2e in het Z.
– Elisah Aarts was ook in Harich en werd met Find Touch in de klasse L 5e en met Egane mocht ze een rode rozet in ontvangst nemen.
– Rose-Anne Woering ging met Fayettelatair naar Nieuwleusen en werd 6e in het L. Een filmpje van haar rit is te zien op Facebook.

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie resultaten en op naar de Friese Kampioenschappen.

31 juli 2016
Dressuur: wat een prachtige resultaten tijdens CH Bakkeveen!
– Nienke Wulff ontving weer alleen maar oranje rozetten dit weekend. Met Don Diablo werd ze 2 x 1e in het M1 met 209 en 245,5 (44,5 punten los van de nummer 2!) en ontving een prijs als beste combinatie van de M/Z pony’s. Met Yellow Boy werd ze ook 2 x 1e met 190 en 217,5!
– Sacha Oosterveld werd met Starlight 4e met een hele mooie score van 203 punten.
– Wilja Brinkhoff en Denver waren tevreden en dat snappen wij wel: ze wonnen het L1 met 201 punten en in de tweede proef werden ze 3e met 202 punten.
– Maud Jacobi en Freddie wonnen een 2e prijs met 201 punten en lovende woorden van de jury.
Hou deze vorm vast dames!  Lekker hoor met het FK in zicht.

Springen:
– Grietsje Dijkstra werd 2e in het B in Tolbert met Eriena.
– Annie Dijkstra reed Gido Dido foutloos rond en won daarmee en 3e prijs in de L.
– Elisah Aarts werd met Hampshire Vdl 5e in het B en met Davenport Vdl werd ze 1e.
– Arjanne Brinkhoff werd zaterdag tijdens de Rabo Talentendag in Tolbert geselecteerd!
– Sem van der Sluis en Stipper waren ook dit weekend weer goed voor een prijs; ze werden 5e in een sterk en groot deelnemersveld (cat B/CDE). |
Helaas moest de organisatie van CH Bakkeveen het springen op zondag afblazen ivm hevige regenval afgelopen nacht: jammer..

Van harte gefeliciteerd! Ook voor degene die er weer wat winstpunten bij gesprokkeld hebben natuurlijk.

24 juli 2016
Met het mooi weer en de vakantieperiode is het wat rustiger met de wedstrijden, maar afgelopen week zijn er weer mooie resultaten behaald.
Dagmar Koelma won met Vogue een 2e prijs met 194 punten en een 1e prijs met een score van 207,5!
Ook noemenswaardig is de prestatie van Mendy van der Draai met haar 24-jarige pony Libero, zij behaalden namelijk de Z-startgerechtigdheid afgelopen woensdag!
Naaste ‘gewone’ wedstrijden werd dit weekend ook goed gepresteerd op keuringen. De merrie Amalia van fam. Dijkstra behaalde het kroon predicaat en won ook nog eens de rubriek!
Nienke Wulff deed met beide pony’s mee aan de Divoza jonge dressuurpony cup. Bij de 5-jarigen behaalde Nieke met Don Diablo een 2e plaats met 77 punten. Bij 6-jarigen deed ze er nog een schepje bovenop en werd ze eerste met Yellow Boy met een score van 83,5 punten.

Gefeliciteerd allemaal met de behaalde resultaten!!

Nienke & Diablo

Nienke & Diablo

17 juli 2016

De uitslagen van deze week van de leden van PSV de Tjongerruiters:

Sem van der Sluis won in Tolbert een 2e prijs in het BB springen en een 1e prijs in het B springen.

Een heel aantal leden kwamen aan de start op CH Sint Annaparochie en niet zonder resultaat.
In het BB springen waren er prijzen voor Rixt Pander en Maaike Smit. Rixt won met Grappa een 2e prijs en Maaike met Derma-Burgundy een 4e prijs.
Arjanne Brinkhoff won met Gucci een 1e prijs het B springen, in dezelfde rubriek won Grietsje Dijkstra een 5e prijs met Eriena. Ook won Grietsje nog een 4e prijs in het 1e parcours. Ook Arjanne ging met nog een prijs naar huis, namelijk de 2e prijs in het L springen.
Raoul Mulder won met Pruso een 2e prijs in het Z springen.
In de dressuur werd door Maaike Smit met Elloise een 4e prijs in de klasse M1 gewonnen met 188,5 punten.

Op CH De Wolden deden Rink-Jan Dijkstra en Rose-Anne Woering goede zaken. Rose-Anne won met Fayettelataire een 10e prijs in het B springen. Rink-Jan had op de eerste dag al een 10e prijs gewonnen en sloot de finale van de Silver Tour 1.35 af met een 6e prijs!

In Drachten werd de laatste selectiewedstrijd verreden voor de dressuur pony’s. Nienke Wulff won met Don Diablo in de klasse M1/DE een 2e prijs met 197,5/200,5 en is hiermee geselecteerd voor de Friese Kampioenschappen!

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde prijzen!

foto: Annie Dijkstra

foto van Psv De Tjongerruiters.

10 juli 2016

Een prijzenregen voor de Tjongerruiters dit weekend!

Op Outdoor Warga werd goed gereden door de leden:
Arjanne Brinkhoff was met Gucci 5e in het L-springen en met Frederika 5e in het Z-springen. Rink-Jan Dijkstra domineerde de klasse L-springen, want hij werd maar liefst 1e en 2e in deze rubriek, met Griezmann en Pogba.
Esther van der Schoot debuteerde in de dressuur op dit concours en zeker niet onverdienstelijk met 2x een 2e prijs met 190,5 en 196 punten!
Ook op CSI Twente werd goed gereden, hier werden de volgende prijzen gewonnen:
– Rink-Jan Dijkstra een 4e en 6e prijs in de 1.35 rubriek
Ruben Halman een 2e prijs in de 1.20 rubriek
Anouk Mulder in het M/DE een 1e prijs met Freedom en in het Z/DE een 3e prijs met Power
Sem van der Sluis was met zijn pony Stipper 1e in het BB-springen op CH Diever.
Maaike Smit werd met haar paard Derma 2x 1e in het BB-springen.
Op de selectiewedstrijd voor de Friese Kampioenschappen in Bakkeveen zijn ook mooie scores en prijzen behaald in de dressuur:
Wilja Brinkhoff was met Denver 2x 1e met 198/198,5 en een megascore van maar liefst 215 punten!
Nicole De Haan met Hinne behaalde een 6e prijs met 179/191,5 punten
Lia Kuperus haalde met Guess een 2e prijs met 200 punten
Maud Jacobi was met Freddie 4e met 187,5/201,5 en 2e met 208 punten

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!!

 

3 juli 2016
Dressuur:
– Amerins de Leeuw werd in Noord-Sleen woensdagavond 2x 1e met Guess in het B met maar liefst 201 en 207 punten.

juli - amerins
– Kim Jacobi en Appie (Horses2fly Après Minuit) wonnen de Intermediaire II rubriek met 72,11% dit weekend. Wat een mooie score!

Kim & Appie winnen!

Kim & Appie winnen!

– Roos Kroes werd 2e in de L1 met Dandelot (207 p.)

Roos Kroes en Dandelot.

Roos Kroes en Dandelot.

Springen:
– Arjanne Brinkhoff werd in Tolbert 3e in de klasse B met Gucci.
– Sem van der Sluis en zijn pony Stipper werden vandaag 1e én 2e in het BB.
– Wilja Brinkhoff en Denver werden in Koudum 5e in de klasse B.
– Age Flapper en Fayetelatair werden dit weekend tweede in de Z rubriek Koudum.
– Rink-jan Dijkstra en Sanchez werden 4e in het ZZ op CH Meppel.

Rink-jan en Sanchez nemen hun 4e prijs in ontvangst.

Rink-jan en Sanchez nemen hun 4e prijs in ontvangst.

Van harte gefeliciteerd allemaal, well done!!

26 juni 2016
Geen selectiewedstrijden vandaag, dus ook heel wat minder starts. Maar degene die aan de start / in de ring verschenen deden het heel aardig :-).

Bovendien waren er een aantal pony/paardeneigenaar die een succesvol weekend hadden op de keuring in Harich:  gefeliciteerd! Verder hebben we veel foto’s gezien van buitenritten; ook heerlijk!

Dresuur:

– Maaike Smit werd in Bolsward 1e met met Elloise met 196,5 punten.
– Natasja Stellingwerff en Welmoed Fan ’t Sud werden 3e in het L2 met 177 punten.

Springen:
– Elisah Aarts en Davenport Vdl werden in Tolbert 2e (BB) en 1e in het B. Met Grandslam Vdl 3e (BB) en 2e (B).
– Ruben Halman werd in Tolbert met Cash 1e in het B en met Enjoy R 1e in het M.
– Sem van der Sluis en Stipper (Jacko) werden 1e en 2e in Bolsward.
– Arjanne Brinkhoff en Flappie (Frederika) werden vandaag 2e in de klasse M ook in Bolsward.
– Age Flapper won met Fudine het Z Jachtspringconcours tijdens CH Dokkum. (filmpje van deze rit vind je op onze facebookpagina)

Age en Fudine: winnaars van het Z in Dokkum.

Age en Fudine: winnaars van het Z in Dokkum.

Eventing:
– Nanke Kramer en Samir werden 5e in CEI 80 km wedstrijd in Neustadt (Dosse).

Rechts op de foto Nanke Kramer en Samir onderweg ergens op de 80 km. Zien er fit uit.

Rechts op de foto Nanke Kramer en Samir onderweg ergens op de 80 km. Zien er fit uit.

Van harte gefeliciteerd Tjongerruiters met deze mooie resultaten.

 

19 juni 2016
Heel wat Tjongerruiters verschenen dit weekend aan de start in Gorredijk, en niet zonder resultaat. Veel van hen kwamen met winstpunten en prijzen thuis. En allemaal zijn ze weer een ervaring op een groot concours rijker en dat is voor de jonge paarden en minder ervaren / jonge ruiters minstens zo waardevol.
Dressuur
– Wilja Brinkhoff werd met haar paard Denver met 193 punten (sel) 3e plek in het L1.
– Dagmar Koelma en En Voque werden 2x 1e in het M1. (199,5 en 204. punten in de selectieproef en 192 in de tweede proef. Daarmee beste combinatie over de de banen en zeker van een startplek op de Friese Kampioenschappen!
– Amerins de Leeuw werd met Esprit in de klasse B 2x 2e met 202 (sel) en 200 punten.
– Rixt Pander en Hero werden in het B 3e met 193 p.
– Nicole de Haan en Hinne werden 2x 4e met 191 punten (sel) en 192 p. Daarmee 3 Tjongerruiters op een rij in de B rubriek!
– Nynke van der Wal werd 2e (sel) en 4e vandaag in Gorredijk.
– Kim Jacobi en Eagle scoorden direct heel mooi tijdens hun Z1 debuut: 2e met 212,5/222 punten (sel)en 4e met 220 punten.
– Nienke Wulff en Yellow Boy wonnen in Gorredijk de selectieproef met 197.5 en 208 p. Ook nog een 3e prijs  met 187 p. en hij won de rubriek best gaaande rijpony (filmpje op Facebook). Met Don Diablo won ze een eerste prijs met 217 (33 punten los van degene die 2e werd).
– Anne van der Glas en Acer wonnen een 5e prijs (sel 193,5 p.)
Isabelle Saton en haar pony Irma hadden hun debuut in de klasse B 188,5 (sel) en daarmee een tweede prijs én een 4e prijs met 185 p. 

Isabella & Irma zeer succesvol op CH Gorredijk.

Isabella & Irma zeer succesvol op CH Gorredijk.

Springen
Isabelle Saton en Irma wonnen twee keer een eerste prijs in de Bixie A.
– Sem van der Sluis en Stipper werden 1e in de klasse BB.
– Rose-Anne Woering en Fayettelataire wonnen maar liefst 2x de B rubriek.
– Anouk Mulder en Freedom 2x eerste prijs in Staphorst.
– Arjanne Brinkhoff en Flap werden 2e in het Z /ZZ en overall beste combinatie over het Z/ZZ.

Arjanne en Flap

Arjanne en Flap


– Elisah Aarts werd in het eerste parcours 4e met Find touch GR en in het tweede parcours werd ze 1e (Find touch GR), 2e (Egane) en 3e (Future GR)!
– Age Flapper won en 2e prijs in het M met Elanya  Deister J won hij het Z.

-Rink-jan Dijkstra ging naar Hippisch Nieuwleusen en werd daar met Sánchez 5de.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

12 juni 2016
Dressuur
– Maaike Smit werd met Elloise 5e in de klasse M1 (189,5 p.)

Springen

– Auke Feenstra met Knud v. Orchid’s werd in Tolbert 3e in de klasse M/D en in het Z/D werden ze samen 1e.
– Raoul Mulder werd in Tolbert in de klasse B 3e met Gradento.
– Anouk Mulder nam haar pony’s mee naar Dalerveen. Met Freedom werd ze 2e in het M en met Power werd ze in het Z 3e en 1e. (filmpjes zijn  te vinden op onze facebookpagina)
CH Sneek:
– Elisah Aarts werd met Grandslam Vdl 1e en met Davenport 6e en 1e in de klasse B. Met Egane won ze de L rubriek en werd ze 2e en met Erelena Vdl werd ze 2e.
– Age Flapper won met Fundine F het M en werd 3e met Elanya.
– Arjanne Brinkhoff en Flappie (Frederika) werden 3e in de klasse Z. (Filmpje op onze facebookpagina)
– Rink-jan Dijkstra en Sanchez winnen het ZZ in Sneek.
juni - Rinkjan Sneek
Gefeliciteerd allemaal!

5 juni 201
Annie en Grietsje Dijkstra zijn eerder deze week naar Winschoten geweest. Grietsje werd 2e met Eriena in de klasse B en Annie werd daar 2e met Gido Dido in het L.

CH Oranjewoud
Dressuur
– Grietsje Dijkstra werd met Eriena maar liefst 2x 1e in het B met 206 punten.
– Annie Dijkstra 3e met Gido dido in het B (198p.)
– Wilja Brinkhoff en Denver werden 3e in het L1. (194,5 p.)
– Nicole de Haan werd met Hinne op zaterdag 3e (196,5) en 7(193) en mocht vandaag de finale it beste fryske hynder rijden. Uiteindelijk werd ze 4e van de B L1 en L2.
– Karina Arends en Treasure werden 2x 5e in het L2.
– Nynke van der Wal en haar pony Nanno van Noordwijk werden 3e in bet B D/E met 195p.

Nynke van der Wal

Nynke van der Wal

– Nienke Wulff won met Don Diablo 2x het M1 met 209 en 207.5 punten

Springen
– Anouk Mulder wist samen met Ramara beide B rubrieken op haar naam te zetten.
– Rose-anne werd met Fayettelataire 4e in het B.
– Grietsje Dijkstra werd met Eriena 2x 5e in deze B rubriek.
– Age Flapper werd met Fayettelataire 3e en met Elanya 6e in het M en met Deister-J 7e in het Z.
– Elisah Aarts werd met Egane 4e en met Future GR 6e in het L.
– Rink-jan en Sanchez behaalde een 3e prijs in het ZZ.

Rink-jan en Sanchez: hoppa!

Rink-jan en Sanchez: hoppa!

– Anouk Mulder reed met haar pony Orchid’s Arissa naar en 5e plaats in het L.

Prachtige resultaten en wat een lange lijst ook. Gefeliciteerd en ook degene die weer lekker wat winstpunten hebben gepakt; goed gedaan!

 

29 mei 2016
Dressuur:
– Nienke Wulff had zaterdag een absolute topdag op CH Oosterwolde waar ze met haar palomino Yellow Boy 2x 1e werd in het M2 (208 en 192 p) én met hem de rubriek bestgaande rijpony won (filmpje staat op onze facebookpagina). Met Don Diablo werd ze in de M1 ook nog 3e en 1e (200 en 205,5 p.) Met Yellow is ze vanaf nu Z startgerechtigd.

mei 29 - Nienke

– Wilja Brinkhoff werd met (210 punten!) 1e en 3e (186 p.) in het L1.
– Sacha Oosterveld en Starlight werden 1e in het L2.

mei 29 - Wilja
– Dagmar Koelma startte met En Voque in het M1 en werd 2e.

mei 29 - Dagmar Koelma

Springen:
– Anouk Mulder werd eerder deze week in Vrouwenparochie met Freedom 1e in het Z en 2e in de L rubriek met Orchid’s Arissa.
– Arjanne Brinkhoff won in Oosterwolde met Gucci de B rubriek.
– Rixt Pander werd met Grappa donderdag in Tolbert 1e in het BB
– Raoul Mulder werd met Gradento 3e in het B.
– Elisah Aarts werd met Erelena Vdl 7e in het L en 2e in het M.

Van harte gefeliciteerd met de prijzen en behaalde winstpunten.

Voor heel veel paardenruiters vandaag een verplicht vrije dag ivm het niet door gaan van CH Oosterwolde. Heel jammer en erg vervelend ook voor de organisatie. Alle reden én een mooie gelegenheid om ons terrein in orde te brengen voor CH Oranjewoud. Op naar een drukke en  mooie week!

22 mei 2016
Dressuur:
– Nicole de Haan ging naar Marum en werd daar 1e met 206,5 p.

Nicole in opperste concentratie tijdens haar proef dit weekend.

Nicole in opperste concentratie tijdens haar proef dit weekend.

– Nienke Wulff en Yellow Boy gaan lekker in het M2, een 3e en 1e prijs (187 en 200,5 p.) en 3e prijs in de rubriek bestgaande rijpony.

Van links naar rechts: Nienke, Yellow Boy en Marjan

Van links naar rechts: Nienke, Yellow Boy en Marjan

Springen:
– Rixt Pander behaalde met Grappa een 4e plaats in Assen (klasse BB).

Rixt & Grappa in actie.

Rixt & Grappa in actie.

– Anouk Mulder werd met Ramara in Tolbert 1e in het B.
– Maaike Smit werd in Joure mooi 2e met Daalny in de klasse B.
– Ruben Halman en Enjoy R werden 2e in het Z in Warga.

Ruben verstopt zich achter Enjoy maar wij herkennen hem zo ook wel!

Ruben verstopt zich achter Enjoy maar wij herkennen hem zo ook wel!

 

15 mei 2016

Dressuur:
– Nienke Wulff startte vandaag met Yellow Boy in het M2 en won de rubriek 2x met 208 punten.

Nienke & Yellow Boy

Nienke & Yellow Boy

– Kim Jacobi en Eagle V lieten in Zwolle twee mooie proeven zijn in het M1. Dit leverde een 3e en een 1e prijs op (187,5 en 200 p.). Kim en Appie reden maandag Inter2 en mogen vanaf nu Grand Prix.
Springen:
– Annie Dijkstra en Gido werden eerder deze week in Winschoten 1e in de klasse B en met Eriena 1e in het L (leuk filmpje op onze facebookpagina).
– Grietsje Dijkstra werd met Eriena 3e in het BB in Winschoten.

Grietsje Dijkstra

Grietsje Dijkstra

– Wilja Brinkhoff werd met Denver 7e in het B in De Wijk.
– Nore van der Veur en Guus werden in Harich 5e in de klasse B en 6e in hun debuut in het L.

Nore & Guus

Nore & Guus vandaag in Harich.

– Age Flapper ging naar Harich en won met Fayettelataire het M.
– Ruben Halman werd met Enjoy R 8e in het M.
– Rink-Jan Dijkstra won het Z in Harich met Sáchez. (er staat een filmpje van zijn rit op onze facebookpagina)
– Arjanne Brinkhof en Flap werden 2x 2e in het M in De Wijk.

Arjanne & Flap vliegen!

Arjanne & Flap vliegen!

Van harte gefeliciteerd allemaal!

8 mei 2016
Dressuur:
– Nienke Wulff won afgelopen week met Diablo een 1e en 3e prijs (205 en 189 p.) en met Yellow Boy werd ze 2e en 1e (192,5 en 206,5 p.) in het M1.
– Kim Jacobi en Eagle V werden 2x eerste in Bakkeveen in het M1. (209 p.)

Kim & Eagle V winnen 2x in het M1.

Kim & Eagle V winnen 2x in het M1.

– Rixt Pander won een 2e en 3e prijs met Hero (198 en 191 p.)
– Maaike Smit werd met haard paard Elloise 3e (189 p.)
Springen: (Franeker)
– Sem werd met zijn nieuwe pony Stipper 1e in het BB.

Sem & Stipper winnen het BB.

Sem & Stipper winnen het BB.

– Arjanne Brinkhoff werd in Franeker 3e Met Gucci in het B.
– Age Flapper won met Fudine F de M rubriek.

Gefeliciteerd!

1 mei 2016
Dressuur:
– Sacha Oosterveld en Starlight werden in Vinkega 2e in de L2 met 187 p.
– Karina Arends maakte haar L2 debuut en werd 3e in Sint Nicolaasga (193 p.)
– Nicole de Haan werd met Hinne 2e (185,5 p.)

Nicole de Haan & Hinne

Nicole de Haan & Hinne

– Japke Nugter werd met Fata Morgana (Pino) maar liefst 3x 1e in het Z (219, 216,5 en 206 p.) in Oudega.april - Japke

Springen:
– Anouk Mulder werd in Wierden met Freedom 1e en 3e. In Tolbert werd ze met Ramara 1e in het B.

Anouk Mulder in actie

Anouk Mulder in actie

– Daphne Dijkstra won een 8e prijs in Tolbert.
– Age Flapper werd 5e in Tolbert met Elanya in de klasse L.
– Arjanne Brinkhoff ging naar Zwolle en werd met Frederika 5e in de klasse M.

Van harte gefeliciteerd!!

24 april 2016

Dressuur:
– Nienke Wulff ging naar De Blesse en startte 2 pony’s in het M1, en dan krijg je dit:
Don Diablo 2x eerste met 219,5 (dus…. !)en 205 punten en Yellow Boy komt daar direct achteraan: 2x 2e geworden met 209 en 190.

 

Nienke & Don Diablo

Nienke & Don Diablo

-Karina Arends ging met haar paard Treasure helemaal naar Texel voor een wedstrijd! Ze wonnen in het L1 een 5de en 1e prijs. (206 en 210 p.)

Karina & Treasure op Texel

Karina & Treasure op Texel

Springen:
– Elisah Aarts werd in Tolbert 6e met Erelena VdL in de klasse L.

Gefeliciteerd dames!

Een aantal van onze wedstrijdruiters maakte van de gelegenheid gebruik hun dressuurproef te oefenen en bij te schaven samen met Kim. Zij zetten thuis de puntjes op de i en zijn klaar voor het outdoorseizoen met de aangepaste proeven.

Kim geeft tips & aanwijzingen

Kim geeft tips & aanwijzingen

 

17 april 2016
Dressuur:
– Wilja Brinkhoff reed met Denver twee keurige proeven die werden in Bakkeveen beloond met 202 en 206 punten en twee oranje rozetten in de klasse B
– Nienke Wulff startte vandaag voor het eerst in het M met Don Diablo: en eindigde in Appelscha direct een mooie 1e plaats (199,5 p)!

Nienke en Diablo debuteren in het M.

Nienke en Diablo debuteren in het M.

– Famke Deelstra werd met haar pony Mr Black Jack 2e in de klasse L1.
– Dagmar Koelma behaalde in het Z2 216 en 215 punten met een 3e en 2e prijs!!

Springen:
– Elisah Aarts werd donderdag in Tolbert 3e met Future GR en 4e met Find Touch GR in de klasse B.
– Famke Deelstra werd in Appelscha met haar Mr Black Jack 2x 1e in de klasse B.
De rest van onze springruiters gingen naar Vrouwenparochie:
– Arjanne Brinkhof werd met Gucci 2e in het B en ook nog eens 10e in de klasse L. Ook met Frederika was ze zeer succesvol, ze werd 2e in de M rubriek.
– Raoul Mulder werd in het B 4e en 7e met zijn paard Gradento. Met Prusco werd hij bovendien 5e in het Z.
– Age Flapper werd met Elanya 3e in het L en 6e in het M en met Deister-J won hij de M rubriek.
– Ruben Halman werd met Enjoy R 4e in het Z.

Ruben Halman en Enjoy R

Ruben Halman en Enjoy R

Goed gereden hoor, het is een hele lijst! Gefeliciteerd allemaal.

10 april 2016
Dressuur:

– Nienke Wulff en werden 2x 1e met 194 & 197 p. Hiermee zijn ze in 3 wedstrijden alweer M2 startgerechtigd!
– Nynke van der Wal zorgde voor een flitsend debuut. 2x 206 p en daarmee 2x eerste in de klasse B.
– Wilja Brinkhoff werd met haar paard Denver in Bakkeveen 2 x eerste (204 en 202 p.) in de klasse B.

Wilja & Denver

Wilja & Denver

– Dagmar Koelma won met En Voque een 3de prijs (185.5 en 183.5 p. – ja daar zijn ze de halve punten, het is nog even wennen)

Springen:
– Arjanne Brinkhof werd met Gucci 2e in de klasse B en met Frederica ook nog 5e in het M. Van haar rit met Gucci staat nog een mooi filmpje op onze facebookpagina.
– Anouk Mulder ging ook naar Nieuwleusen en werd met Power 2e in de klasse Z.

Anouk Mulder in actie in Nieuwleusen.

Anouk Mulder in actie in Nieuwleusen.

Van harte gefeliciteerd!

3 april 2016

Dressuur:
Sacha Oosterveld won met Starlight een 2e prijs (194 p.) in St. Johannesga.
Springen:
Mooie resultaten op tijdens Indoor Tolbert voor:
– Age Flapper werd op donderdag 2e en tijdens de finale werd hij overall 2e in het M.

april - Age Tolbert

Age Flapper en Fudine

– Ruben Halman werd met Enjoy R  3e in de M rubriek op dinsdag.

Ruben Halman met Enjoy

Ruben Halman met Enjoy R tijdens de prijsuitreiking in Tolbert.

– Rink jan Dijkstra werd 3e met de vierjarige Hazard.

Van harte gefeliciteerd allemaal!

28 maart 2016
Speciale vermelding voor de amazones die deelnamen aan de Nederlandse Kampioenschappen Springen Indoor. Helaas hadden alle combinaties een balkje in de stevig gebouwde parcoursen. Nore van der Veur startte met haar pony Gizmo/Guus in de klasse B (14e) en Elsiah Aarts kwam op vrijdag met Find Touch GR (19e) aan de start in de klasse B en zaterdag met Egane in het L(41e). Mooie ervaring rijker dames en de Tjongerruiters waren er, dankzij jullie (en Anne Feenstra vorige week), toch mooi maar weer bij. Verder reed Kim dit weekend in Tolbert een show, een filmpje is te vinden op onze facebookpagina.


Dressuur:
– Kim Jacobi won met haar Eagle V met maar liefst 207 punten de klasse M1 tijdens Indoor Tolbert.
– Martha Kootstra werd met Amiga 4e en 3e in het M1 (allebei de proeven met 186p.) in Oudega.
– Lia Kuperus won met haar paard Guess 2x een 3e prijs.

Kim en Eagle nemen de felicitaties in ontvangst tijdens Indoor Tolbert. (foto Ingrid Truijens)

Kim en Eagle nemen de felicitaties in ontvangst tijdens Indoor Tolbert. (foto Ingrid Truijens)

Springen:
– Famke Deelstra en Mr Black werden 1e in de klasse B in Joure.
– Anne van der Glas en Acer werd 2e in de klasse B.

Anne 2e en Famke 1e in Joure!

Anne 2e en Famke 1e in Joure!

Van harte gefeliciteerd allemaal!

20 maart 2016
Buiten was het vies en grijs maar binnen gebeurde er mooie dingen:

Dressuur:
– Anne van der Glas behaalde met haar pony Acer in Sneek een 4e en 5e prijs (187 en 190 p.) in de klasse B.
– Nienke Wulff en Yellow waren weer goed voor 2x oranje dit weekend (194 en 201 p.) in het M1.
– Wilja Brinkhoff en Denver waren in Oudega: ze wonnen een 2e en een 1e prijs (190 en 199 p.) in het B.
– Dagmar Koelma startte met En Voque en werd 2x 1e in de klasse M1 (192 en 188 p.)
– Sacha Oosterveld en Starlight dubuteerden in het L2 en werden direct al 3e (187 p.)
– Maaike Smit werd 1e met 191 punten in Zwaagwesteinde.

Sacha & Starlight

Sacha & Starlight

Springen:
Een
Speciale vermelding voor Anne Feenstra die zaterdag startte op de KNHS kampioenschappen in Ermelo, ze werd daar 10e. Heel netjes Anne.
– Nore van der Veur en Guus gingen naar Franeker en werden daar 3e in de klasse B.
– Age Flapper was daar ook zeer succesvol. Huize Flapper kleurt rood met 3x een 2e prijs: Met Deister J 2x in het M en met Fudine F in het Z/ZZ.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

13 maart 2016

Dressuur:
– Nienke Wulff en Yellow Boy debuteerden in de klasse M, direct weer mooie punten en prijzen: 2x een tweede plaats met 199 en 201 punten.
maart - yellow
– Wilja Brinkhoff en Denver waren in Oudega in de dressuurring te zien dit weekend: Ze werden 2e en 1e! (190 en 199 p.)
– Karina Arends startte met Treasure en won een 1e en 2e prijs in de klasse L1 (199 en 204 p.)

maart Karina
Springen:
– Anouk Mulder werd met Freedom 3e en 1e en in de finale won ze een mooie 2e prijs.

Gefeliciteerd dames!

6 maart 2016

Iedereen weer gezond en heel van de wintersport terug?
Kijk even hoe onze leden gepresteerd hebben terwijl jullie van de apres ski genoten:
Dressuur:
– Nienke Wulff reed met Don Diablo weer prachtige punten bij elkaar en won daarmee 2x een 1e prijs!
– Maud Jacobi won met Freddie een 3e prijs in de klasse L2 met 194 punten.
Springen:
– Rink-jan Dijkstra ging naar Hardenberg en werd daar met Sanchez 2e in het 1.35. klinkt hoog en dat is het ook! Er staat een filmpje van zijn rit op de facebookpagina.

Rink-jan Dijkstra & Sanchez

Rink-jan Dijkstra & Sanchez

– Ruben Halman en Enjoy hadden hun debuut  in de klasse Z in Warga en wonnen de rubriek meteen ook! Nou ja zeg!

Ruben Halman & Enjoy

Ruben Halman & Enjoy

Van harte gefeliciteerd!!

28 februari 2016

Het is vakantie in het onderwijs en daarom wat minder resultaten dan normaal.
Maar het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit en daar is helemaal niets mis mee!

Dressuur:
Maud Jacobi nam Freddie mee naar Vinkega en won een 3e prijs in de klasse L2.

Springen:
Age Flapper werd 2x 1e met Deister-j de klasse M in St Johannisga.

Een 3e prijs voor Freddie en Maud.

Een 3e prijs voor Freddie en Maud.

Gefeliciteerd met deze mooie resultaten.
Zien wat onze andere leden dit deden? https://www.facebook.com/psv.detjongerruiters

21 februari 2016

Afgelopen weekend stond, in elk geval voor onze springruiters, in het teken van de Friese Kampioenschappen Indoor in Sneek. Veel Tjongerruiters aan de start en erg mooie resultaten ook. We komen dit weekend uit met 3 kampioenen en 2 reserve Kampioenen: super!

– Elisah Aarts Fries Kampioen klasse B met Find Touch GR.
– Elisah werd bovendien ook Fries Kampioen in de klasse L met Erelena Vdl. Wat een topweekend voor haar!

Elisah Aarts 2x Fries Kampioen!

Elisah Aarts 2x Fries Kampioen!

– Anne Feenstra Fries Kampioen klasse L (A/B) met Quatro Dance, op naar Ermelo maar weer 🙂

Links op de foto Anne Feenstra & Quatro Dance

Links op de foto Anne Feenstra & Quatro Dance

– Nore van der Veur en haar pony Guus zijn Reserve Kampioen van Friesland klasse B (D/E).

Nore & Guus (Gizmo)

Nore & Guus (Gizmo)

– Auke Feenstra Reserve Kampioen Z (D/E) van Friesland met zijn pony Ok?! Feest in Huize Feenstra want alle kinderen vielen in de prijzen!

En ook in de prijzen tijdens het FK:
– Annie Dijkstra werd met Gido dido 12e in het B.
– Elisah Aarts won met Egane ook nog een 7e prijs in de klasse L.
– Maaike Feenstra met Vivaldi 7e prijs in het L (D/E) en bleeft haar broer net voor.
– Auke Feenstra met zijn pony Milton werd 8e in de klasse L.
– Age Flapper werd met Fayettelataire gisteravond 6e in de klasse M.

Maar er was nog meer!
– Kim Jacobi zette met Eagle (Sjonnie) twee nette proeven neer in M1 (198 en 201 p.) en dat leverde een eerste en een tweede prijs op (2x ex aequo met een ander amazone).
– Anne van der Glas ging met haar pony Acer naar Bakkeveen en werd daar 2x 3e (190 p.! en 193 p.)

Mooie rozetten voor Anne & Acer.

Mooie rozetten voor Anne & Acer.

Van harte gefeliciteerd allemaal, jullie hebben de Tjongerruiters mooi op de kaart gezet dit weekend.

14 februari 2016

Even speciale aandacht voor onze leden die buiten de officiële prijzen vielen en deelnamen aan de Friese Kampioenschappen Indoor Dressuur, wat al stoer genoeg is natuurlijk! Famke Deelstra werd 4e in de klasse L1/C, Nienke Wulff 4e in de klasse L1/DE, helaas kwam Nienke bij het opstappen op Don Diablo ten val waardoor ze haar L2 proef niet kon rijden. Beterschap Nienke en wij weten toch wel dat je steengoed bent! Wilja Brinkhoff werd 18e in de Klasse B en Sacha Oosterveld werd 11e in de klasse L1. Well done.

Dressuur:
– Maud Jacobi en Freddie reden tijdens het FK een nette proef die beloond werd met 62,67% en ze behaalde daarmee de 5e plaats in de klasse L.

Maud en Freddie

Maud en Freddie

Springen:
– Nore van der Veur en Guus werden 2e en 3e in de klasse B Koudum (73,5 en 75,5 stijlpunten). Er staat een filmpje van haar tweede parcours op de facebookpagina).
– Anouk Mulder nam de pony’s mee naar Raalte. Met Freedom werd ze 2e in het M en met Power 3e in de klasse Z.
– Wilja Brinkhoff werd in Warga 3e met Denver in de B rubriek (75 stijlpunten).
– Maaike Smit werd met haar paard Daalny 3e in de klasse B (72 stijlpunten).

Van harte gefeliciteerd allemaal!

7 februari 2016
Onze springruiters waren bij Indoor Harich te vinden dit weekend. De volgende ruiters kwamen met prijzen naar huis:
– Anne van der Glas debuteerde met haar pony in de springring. In de klasse B won ze meteen al een 3e en 4e prijs. Dat smaakt vast naar meer!
– Arjanne Brinkhof won met Gucci de klasse B met 81 punten en behaalde ook nog een 4e prijs. (er staat een filmpje van haar rondje op onze Facebook pagina, zet ook het geluid even aan 🙂
– Ruben Halman werd 7e met Heaven in de klasse B.
– Age Flapper werd met Elanya 7e in het L en met Deister-J won hij een 3e en 1e prijs in het M.
– Daphne Dijkstra werd met Anoniem 6e in de klasse Z/ZZ.

Daphne & Anoniem

Daphne & Anoniem

We zijn trots op jullie allemaal; van harte gefeliciteerd!

31 januari 2016
Terwijl de meesten van ons met een snorkel op door de bak rijden (wat een water viel er dit weekend!) en onze paarden reden de volgende leden mooie prijzen bij elkaar!
Dressuur:
– Famke Deelstra werd met haar pony Mr. Black Jack 2 x derde (180 p.) in de klasse L1,(C,D en E pony’s).
– Nienke Wulff reed met beide pony’s weer in de prijzen in Sneek deze week: Don Diablo L2 4e en 1e prijs met (197 en 199 p.) en met Yellow Boy L1 1e prijs (199 p.) en hc nog een keer 202 p!
– Sacha Oosterveld en Starlight behaalde in Oudega een 3e plaats (192 p.) in het L1.

januari Sacha
Springen: (Balkbrug)
– Anouk Mulder won in Balkbrug met Freedom de klasse M (cat. D/E)
– Arjanne Brinkhoff won met haar paard Gucci een 2e prijs in de klasse B.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

24 januari 2016
Het was de week van de debuten!
– Anouk Mulder startte voor het eerst bij de paarden met de schimmel Ramara. Niet onverdienstelijk, twee maal foutloos en ze won een mooie 4e prijs in de klasse B in Tolbert.
– Annie Dijkstra en haar paard Gido Dido debuteerden in de B rubriek in Tolbert en werden daar 6e. Er is een filmpje van haar rit te zien op onze Facebook pagina.
– Kim Jacobi nam haar nieuwe paard Eagle V voor het eerst mee op concours en won in Emmeloord het M met 190 punten. Zo! dat is een lekker begin.

Kim en Eagle

Gefeliciteerd allemaal! Voor allemaal een zeer succesvol debuut. Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk!

17 januari 2016
Een mooi weekend hadden we, niet alleen vanwege de sneeuw maar ook vanwege de mooie resultaten van onze leden:

Dressuur:
– Nienke Wulff ging met Don Diablo naar Joure en werd er 2 keer 1e met mooie punten: 201 en 204 punten (L2)
– Sacha Oosterveld en Starlight presteerde ook top dit weekend in Gorredijk met 202 en 201 punten werden ook zij 2 keer 1e. (L1)
– En ook Martha Kootstra hebben we op de foto gezien met twee oranje rozetten. Ze won ze in Joure in het L2, (195 en 191 punten).
Lekker bezig dames! Oranje verveelt niet snel!

Nienke & Diablo

Nienke & Diablo

Springen:
– Sem van der Sluis en Duncan werden 5e in Sonnega. Weer helemaal beter zo te zien Sem!
– Voor Age Flapper een druk weekend maar met mooie resultaten: vrijdag 4e plaats tijdens Indoor Drachten met Fudine (zie paparazzi foto hieronder) . Zaterdag al weer aan de start in Sonnega, dit keer met o.a. Deister-J en mooi 4e in de klasse M.
– Ruben Halman werd met Heaven in Sonnega 4e in de klasse B en 3e in het L. Start volgende keer maar 2x in het L Ruben :-).
P1100609

Van harte gefeliciteerd!

10  januari 2016

Dressuur:
– Wilja Brinkhoff en Denver wonnen gisteren de tweede selectiewedstrijd voor de Friese kampioenschappen met maar liefst 209 punten.
– Anne van der Glas werd met haar pony Acer in Gorredijk maar liefst 2x 2e (192 p. en 197 p.) in de klasse B.

Anne & Acer

Anne & Acer

– Maaike Smit werd met Elloise 2x 3e in het L2 (191 en 196 p.) in Harich.
– Dagmar Koelma werd met Mo 5e in de Z2 en staat daarmee 1e reserve voor de Friese Kampioenschappen.

Springen:
– Sanne Tuinstra en Halou werden 2x 1e in het BB laag.
– Nore van der Veur en haar pony Guus kwamen vanuit Franeker terug met een 3e en 5e prijs in de klasse B.
– Raoul Mulder werd met Gradento 4e in het B.
– Chris de Jong werd met Chicago H. 2e in het L.
– Herman Smit werd in diezelfde rubriek 4e met Giant.

3 januari 2016

Dressuur:
– Nienke Wulff ging met Don Diablo naar Sonnega en werd 2x 1e in de L2 met 198 en 206 punten.
– Famke Deelstra werd in Koudum 2de in de L1 (188 p.) en heeft zich daarmee geplaatst voor de Friese Kampioenschappen.december - Nienke Wulff Don Diablo

Springen:december - Anouk Mulder IICH
– Anouk Mulder was met twee pony’s succesvol tijdens IICH Groningen. Met Freedom werd ze 3de en 1e in de klasse DM. Met power won in het DZ ook nog een 4e prijs.

– Nore van der Veur en haar pony Guus werden 2e in het EB in Sneek.

december - Nore

27 december 2015

De meeste leden doen het nu even rustig aan, maar er zijn er ook die gewoon door gaan. Met wat dagen vrij kan dat ook mooi natuurlijk.

    • Elisah Aarts behaalde net voor de kerstdagen in Zuidbroek mooie resultaten met Future GR: 2de prijs 85 punten en Find Touch GR  9de prijs 90 punten. Ook met Egane was ze succesvol in de klasse L 3e en 9e prijs. (filmpje is te zien op onze facebookpagina).  Van harte Elisah, hard werken met zoveel starts.
    • Anouk Mulder ging naar Wierden en won met haar pony Freedom de klasse DM! Met Power pakte ze nog een mooie 4e plaats in het DZ.
Anouk Mulder in actie

Anouk Mulder in actie

De komende dagen komen tijdens ICH Groningen o.a. de volgende Tjongerruiters aan de start: Anouk Mulder, Ruben Halman, Rink-Jan Dijkstra. Succes.

20 december 2015

Vandaag stond voor de vele leden de onderlinge wedstrijd op het programma. Daarin hebben vele leden goed gereden, maar konden maar een paar leden clubkampioen van 2015 worden. Dat zijn de volgende dames geworden: Dressuur pony’s: Famke Deelstra, dressuur paarden: Amerins de Leeuw, springen pony’s: Anne van der Glas, springen paarden: Arjanne Brinkhoff. Dames gefeliciteerd! Ook werden er nog drie andere leden gehuldigd, namelijk de meest origineelst verklede combinaties: Alie Nugter – Snippe en Nienke Wulff. En als laatst de aanmoedigingsprijs voor Lisa Glazema.

De clubkampioenen van 2015: Amerins , Anne, Famke en Arjanne

De clubkampioenen van 2015: Amerins , Anne, Famke en Arjanne

Maar naast de onderlinge wedstrijd zijn onze leden ook actief geweest op reguliere wedstrijden. Yvet Dammers heeft met Wammes een actief weekend gehad. Ze heeft zaterdag selectiewedstrijd in Vinkega gereden, hier werd ze 4e met 187 en 7e met 188 punten. Vandaag is ze afgereisd naar Emmeloord en is daar twee keer eerste geworden met 203 en 190 punten. Daarmee heeft Yvet weer veel winstpunten in de M1 verzameld.

Maaike Smit is van de week met Elloise naar Buitenpost gegaan en won de tweede proef een 4e prijs met 191 punten.

13 december 2015
Dressuur:
– Sanne Smit en Defne B hadden hun debuut in het M1 en wonnen meteen een tweede prijs met 193 p.
– Karina Arends won met Treasure in Sneek een 2e prijs in de klasse B (204 en 192 p.), ze mogen door naar het L.
– Japke Nugter won tijdens de Friesland Cup te Oudega met SHTB Starlight in de Z1 dressuur 2 eerste prijzen. (204 en 207 p.) Ze organiseert deze wedstrijd voor Haflingers waar inmiddels ruiters uit het hele land voor naar Oudega komen.

Japke en Starlight in actie (tijdens het EK deze zomer)

Japke en Starlight in actie (tijdens het EK deze zomer)

Springen: (Franeker)
– Sem van der Sluis werd 4e met Duncan in de klasse B.
– Rink-Jan Dijkstra met Di Maria 2x 2e in het L ook in de finale een mooie 2e plaats.

Rink-Jan Dijkstra

Rink-Jan Dijkstra

– Age Flapper reed Fudine naar een eerste plaats in het klassieke M parcours. En ook de finale wonnen ze. Daarmee hebben ze startbewijs voor Indoor Drachten bemachtigd.
– Anouk Mulder win in Dalerveen een 4e prijs met freedom in de klasse m.
– Raoul Mulder werd met Pruso 4e in de klasse Z.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

6 december 2015
Dressuur:
– Sanne Smit werd met Defne B tweede in Arum in het L2 (187 p.) Deze cominatie mag nu door naar de klasse M1.
Leuk Sanne & dubbel gefeliciteerd, ga zo door!

Springen:
– Anouk Mulder werd in Sneek eerste in de klasse Z . Gefeliciteerd!

Sanne en Defne B

Sanne en Defne B

29 november 2015:
Zaterdag waren de eerste selectiewedstrijden dressuur L1, L2 voor pony’s, mooie prijzen voor:
– Nienke Wulff werd 3e met Don Diablo in de klasse L2 (201 p.) en met Yellow Boy werd ze 2e in het L1 (197 punten).
– Famke Deelstra werd met haar pony Mr. Black Jack 2e in de klasse L1 (188 p.).
– Sanne Smit won een tweede prijs in het L2 (182 p.)

Gefeliciteerd dames! Heel  mooi en op naar de volgende ronde.

22 november 2015:
Er is een heel aantal ruiters op concours geweest maar hard werken resulteert niet altijd in goede resultaten en rozetten. Alles moet precies op het juiste moment kloppen. Voor onderstaande combinaties was dat het geval: van harte gefeliciteerd!

Dressuur:

– Karina Arends & Treasure werden 2x 1e in de b rubriek in Joure met 197 en 199 p.
– Nienke Wulff werd met Don Diablo twee keer 1e in de klasse L2 met 210 en 214 punten!
– Sacha Oosterveld werd met Starlight 3e in Appelscha de klasse L1 en omdat ze de eerste was die inschreef op deze nieuwe wedstrijd ontving ze een bos bloemen.

Bloemen en een 3e prijs voor Sacha & Starlight.

Bloemen en een 3e prijs voor Sacha & Starlight.

Springen:
– Anouk Mulder won met haar pony Freedom de klasse M D/E in Sonnega

Anouk Mulder & Freedom 1e op het Pompoenenconcours, klasse M D/E.

Anouk Mulder & Freedom 1e op het Pompoenenconcours, klasse M D/E.

15 november 2015:
De meeste leden gingen dit weekend naar het Pompoenenconcours in Sonnega. Deze week paarden en volgende week zijn de pony’s aan de beurt:
– Joyce de Jong won met Ersina de klasse B in Bronneger afgelopen week.
– Arjanne Brinkhof was in Sonnega met haar nieuwe paard Gucci 6e in het BB.
– Wilja Brinkhoff won met Denver de B rubriek in Sonnega.
– Elisah Aarts werd met Erelena Vdl 2e in het B (gezellig naast Wilja in prijsuitreiking!)  6e in het L.
– Yvet Dammers werd met haard paard Wammes 8e in de klasse B.
– Age Flapper werd met Deister-j 4e in het L en met Fudine F 10e in de M rubriek.

8 november 2015:
Dressuur:
– Anne van der Glas en haar pony Acer hadden hun debuut dit weekend. En direct al in de prijzen! 5e prijs en een 3e prijs (189 en 200 p).
– Nienke Wulff werd met Don Diablo 2e en 1e (190 en 208p.) en met Yellow Boy 2x 1e. Mooi hoor.
– Maud Jacobi en Freddie waren ook voor het eerst samen in de wedstrijdring te zien dit weekend: 4e prijs met 197 punten. We zijn trots op onze penningmeester! Nog maar 3 weken een combinatie, veel plezier samen.

Nienke & Don Diablo

Nienke & Don Diablo

Maud & Freddie

Maud & Freddie

Springen:
– Arjanne Brinkhoff en Frederika werden 3e in de klasse L.(Zwaagwesteinde)
– Rink-Jan Dijkstra won de Z rubriek tijdens Indoor Wierden.
– Age Flapper won met Fudine de L rubriek en met Danique werd hij 2e in het Z. (Zwaagwesteinde)
– Ruben Halman won een 10de prijs met Ariggo.
Elisah Aarts ging naar Genemuiden en werd daar 2de en 7de met Esperanza (B) en klasse 3de met Egane (L).

Rink-Jan en Sanchez

Rink-Jan en Sanchez

Age & Fudine tijdens de prijsuitreiking Indoor Wierden.

Age & Fudine tijdens de prijsuitreiking.

1 november 2015
– Joyce de Jong werd met Ersina 4e in het B springen te Elim
– Annie Dijkstra heeft met Eriena een 4e prijs gehaald in het L donderdagavond
– Nienke Sikkema werd met haar pony Ulliet 4e in het L (leuk filmpje op de onze facebookpagina)
– Anouk Mulder werd in Putten met Freedom 4e in de klasse M en met Power werd ze 2e in het Z
4×4!!!! toeval?
Van harte gefeliciteerd dames!

Nynke 4e prijs - gefeliciteerd!

Nynke 4e prijs – gefeliciteerd!

25 oktober 2015
Herfstvakantie voor een aantal leden en mooie resultaten op concours voor een aantal anderen: allebei erg fijn!

Dressuur:
– Sacha Oosterveld en Starlight behaalde een mooie 3e en 2e prijs in het L1 met 190 en 188 punten.
– Anne Piek werd in Vinkega 5e met Aviola (198 punten), top!
– Karin Plasman-Arends met haar paard Treasure in de klasse B maar liefst 2x 1e met 209 en 210 punten.

okt - Sacha
Springen:
– Wilja Brinkhoff werd met Denver 2e in het progressieve parcours in Staphorst (klasse B).
– Arjanne Brinkhoff won een 3e prijs met Frederika in het M.
– Age Flapper werd 1e met Fudine (M) en 5e (M) en 6e (L) met Fayettelataire.
– Ruben Halman won met Aryggo de rubriek….. en met Enjoy R werd hij 2e.
– Rink-Jan Dijkstra werd met Sanchez 2e in de Z rubriek.
Endurance:
Nanke Kramer had dit weekend een 44 km wedstrijd endurance en werd 2e met haar pony Samir.
okt - Nanke

Van harte gefeliciteerd allemaal !

18 oktober 2015

Dressuur:
– Wilja Brinkhof werd met haar paard Denver 3e in klasse B in Emmeloord (186 p.)
– Julia Brouwer werd met haar pony met 201 en 190 punten 2e en 1e in Sonnega.
– Nienke Wulff werd en Don Diablo weer 2x 1e in het L1 (206 en 209 p.), op naar het L2 voor deze mooie combinatie. Met Yellow Boy ook weer 2x een 1e prijs (191 en 201 p.)
– Anique v/d Veen ging na een jaar weer op concours met Upardie en won een 2e en 3e prijs (191 en 190 p.)
– Yvet Dammers werd met Femke 1e in Emmeloord met een mooie score van 196 p.

Julia Brouwer, blij met haar 1e en 2e prijs

Julia Brouwer, blij met haar 1e en 2e prijs

Springen:
– Anouk Mulder werd samen met Freedom 2e in de klasse LD/E in Staphorst afgelopen week.
– Sem van der Sluis en Duncan wonnen een 2e prijs
– Chris de Jong debuteerde met Zantos in het ZZ dit weekend en won de rubriek, mooi hoor.

Sem, blij met zijn envelopje!

Sem, blij met zijn envelopje!

Van harte gefeliciteerd!

11 oktober 2015

Dit weekend hebben een groot aantal leden geholpen als vrijwilliger bij de Knypster Merke. Hartelijk dank voor jullie hulp! Ondanks de korte nachten zijn er heel veel prijzen door de Tjongerruiters bij elkaar gereden dit weekend! Hou je vast daar gaan we:

Dresuur:
– Nynke Wulff en Diablo waren in Vinkega weer oppermachtig: 2x 1e plaats met 209 en 212 p.
– Julia Brouwer werd met Dorian Gray K ook twee keer 1e in het M1 (175 en 189 p.)
– Sanne Smit reed voor het eerst L2 met Defne B en werd meteen 4e in deze klasse (187 p.)
– Japke Nugter werd 2 x 1e in het Z  tijdens de Friesland Cup voor Haflingers in Oudega.

Springen: de meesten gingen naar Franeker en dat is niet onopgemerkt gebleven!
– Wilja Brinkhof werd met Denver 3e én 4e in de klasse B (leuk filmpje op onze facebookpagina).
– Anouk Mulder werd met Freedom 2e in het L in Kampen.
– Joyce de Jong won met Ersina een 8e prijs in Assen. (ook haar rondje is te zien op onze facebookpagina)
– Annie Dijkstra werd met Erienna 8e in het L.
– Herman Smit won met Fambesi een 2e prijs in het M.
– Ruben Halman werd met Enjoy 5e in het M.
– Arjanne Brinkhof en Frederika werden 6e in het M.
– Rink-Jan Dijkstra en Sanchez wonnen een tweede prijs in het Z en met Di Maria werd hij 3e in het L.

11 okt Rink-Jan Dijkstra

Van harte gefeliciteerd!

En verder hebben we wat mooie winstpunten gezien en hebben heel wat mensen en pony’s/paarden van het mooie weer genoten. Fris, maar ook super mooi met die strak blauwe lucht.

4 oktober 2015

Dit weekend waren er opvallend veel leden in de bossen of in het water te vinden met hun pony’s en paarden. Op onze facebookpagina zijn daar veel leuke foto’s van te zien.  Maar er gingen ook leden op concours, en niet voor niets!:

Springen:
– Joyce de Jong won met Ersina het B springen tijdens de Exloose Ruiter Dagen, super!
– Sem van der Sluis werd met zijn pony Duncan 1e in het B springen.
– Anouk Mulder en Freedom gingen naar IJsselmuiden en kwamen thuis met een 4e prijs én een 5e prijs in de finale.

Van harte gefeliciteerd prijswinnaars!

Sem & Duncan

Sem & Duncan

Anouk & Freedom

Anouk & Freedom

 

27 september 2015

Veel Tjongerruiters waren dit weekend te vinden op het Flaeijelfeest (in de organisatie, als vrijwilliger namens de Tjongerruiters of bij de optredens in de tent uiteraard) én er zijn ook weer mooie resultaten behaald. Druk & mooi weekend!

Dressuur:
– Nienke Wulff werd 2x 1e met Don Diablo (208 en 210 p) en met Yellow Boy mocht ze ook nog een rode rozet ophalen: 2e met 209 punten

Springen:
– Joyce de Jong en Ersina SRK wonnen een 4e prijs in het B springen te Exloo. Ze zijn pas twee weken een combinatie en dit was pas hun tweede concours!
– Age Flapper ging naar Sint Johannesga. Met Fudine F werd hij 1e prijs in het M en met Capello 2de in dezelfde rubriek. Bovendien wist hij met Capello het Z te winnen: Top Age! Er staat een mooi filmpje op https://youtu.be/YxIHkq0qZ5M
– Chris de Jong werd 8e met Chicago H in het M.

Ringsteken:
– Nynke Sikkema won met de fries Atse dit weekend een tweede prijs met het ringsteken tijdens het Faeijelfeest: mooi gedaan Nienke! Deze rubriek hebben we niet vaak:-)

Nynke & Atse winnen een tweede prijs tijdens het Flaijelfeest.

Nynke & Atse winnen een tweede prijs tijdens het Flaijelfeest.

Van harte gefeliciteerd!

20 september 2015

Dressuur:
– Nienke Wulff en Yellow zijn in goede vorm. In Blankenham werden ze 1e én 2e met 209 en 190 punten en daarmee waren ze ook de beste L combinatie.
– Wilja Brinkhoff en Denver waren voor het eerst in de dressuurring te zien dit weekend en behaalde meteen een 2e prijs (192 p.) in de klasse B.
– Famke Deelstra werd 1e in de de klasse B met haar pony in Makkinga.
– ook Sanne Smit verscheen daar in de ring met haar paard Defne. Ze werden 1e met 205 punten en 2e met 186: super!

Nienke en haar pony Yellow Boy

Nienke en haar pony Yellow Boy

Springen:
– Sem van der Sluis en Duncan wonnen een 2e prijs in het B. Gaat lekker Sem!Sem en Duncan Blankenham
– Annie Dijkstra won met Eriena een 2e prijs in het L.(filmpje op de facebooksite)
– Raoul Mulder won met Prusco het Z in Veendam, wow mooi! (filmpje op de facebooksite)
– Age Flapper won het Fudine F een 6de prijs en met Capello werd hij 3e in dezelfde Z rubriek als Raoul. Leuk hoor twee Tjongerruiters in de top drie met Jur Vrieling er tussen in.

Tijdens het EK voor Haflingers heeft onze Tjongerruiter Japke Nugter mooie resultaten behaald met haar Sternwieser Starlight: in de klassieke dressuurproef: 66,198 % een 12de plek… (beste Nederlander) De score voor de kuur op muziek: 66,583 een 22ste plek. In het overall klassement staat ze daarmee op een 15de plek. Mooi hoor en een super leuke ervaring! Een groot feest, dat is op deze foto ook goed te zien.

Onze Tjongerruiters Alie (coach) zittend derde van links) en Japke (met de Nederlandse vlag) temidden van het hele team.

Onze Tjongerruiters Alie (coach) zittend derde van links) en Japke (met de Nederlandse vlag) temidden van het hele team.

Van harte gefeliciteerd! Heb je een prijs gewonnen maar sta je er niet bij? Geef je resultaten door via tjongerruiters@hotmail.com of tag PSV de Tjongerruiters in je bericht. Bedankt

13 september 2015

Dressuur:
– Nore van der Veur won met haar pony Guus een 1e en 2e prijs in de klasse B (201 en 194 p.)
– Nienke Wulff reed met Diablo haar debuut in het L1. Dat was direct goed voor een 1e prijs (215 p.) én een 2e prijs (201 p). Met Yellow behaalde ze een dag later in de L1 maar liefst 2x een 1e prijs met 197 en 199 p. En daarmee bovendien de prijs voor de beste combinatie.

Nienke en Don Diablo inmiddels in de L1

Nienke en Don Diablo inmiddels in de L1

– Sanne Smit werd met Defne B 2e (190 p)en 4e (186 p.) in de klasse L1 in Haskerhorne

Springen:
– Sem van der Sluis en Duncan werden 2e in de klasse B.

P1090170
– Nore van der Veur en Guus haalden ook bij het springen een 1e en 2e prijs in de klasse B.

Dat zijn er best veel, vind je niet Guus?!

Dat zijn er best veel, vind je niet Guus?!

– Wilja Brinkhoff en Denver mochten een 4e prijs ophalen in de klasse L.
– Chris de Jong won donderdag in Tolbert het Z met Zantos. Met Tygo werd hij 6e in het M.

Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie mooie resultaten & prijzen.

Er zijn ook weer heel wat leden die net niet in de prijzen vielen dit weekend maar wel weer een winstpunt erbij hebben: ook fijn. Goed gedaan allemaal!

6 september 2015

Springen:
– Sem van der Sluis won met Duncan een 5de prijs in het B springen in Sonnega.
– Arjanne Brinkhoff werd afgelopen donderdag met Frederika 4e in de klasse L in Tolbert.

Sem wint de 5de prijs in Sonnega.

Dit weekend was het NK voor paarden in Ermelo. Dressuur klasse B en L werd ivm het veel te natte terrein afgelast (Amerins heeft dus niet gereden). Het springen is op zand en ging wel door. Age kwam ten val op vrijdag met Danique in het Z, met Capello reed hij zaterdag in de eerste manche van het M foutloos en in de tweede had hij een balkje, daarmee 14de. Knap gereden Age.

30 augustus 2015

Op het NK in Ermelo:
– Elisah Aarts werd knap derde van Nederland met Egane in de klasse B. Keurig gesprongen!
– Nienke Wulff werd 4e na een mooie proef met Don Diablo. Met een score van 68.88%(196,216,208) zijn we super trots op haar.

O zo mooi: Nienke en Don Diablo

O zo mooi: Nienke en Don Diablo

Dames van harte gefeliciteerd namens alle Tjongerruiters met het behalen van deze mooie resultaten!

Dichter bij huis tijdens het Flaeijelconcours:
Dressuur:
– Onze Flaeijelkoningin Amerins de Leeuw wordt met Esprit 1e en 2e (191 en 198 punten) tijdens het Flaeijelconcours. In de klasse B waren ze daarmee ook de beste combinatie.
– Yvet Dammers werd met Wammes 5e met 189 punten. We hebben van dit concours alleen een springfoto van haar, allround is ze wel die Yvet!

Yvet Dammers met Wammes in actie

Yvet Dammers met Wammes in actie

– Anouk Mulder sprong dit weekend voor het laatst met G-Star en haalde nog mooi een derde prijs binnen.
– Wilja Brinkhoff werd 3e met Denver in de klasse B
– Maaike Smit werd met Belle Espoir 1e in de klasse L
– Ruben Halman en Enjoy werden 2x 2e en waren daarmee de beste M combinatie.
– Age Flapper en Capello wonnen het Z! zijn echt wel bijzonder samen!
– Arjanne Brinkhoff werd zondag maar liefst 2x 1e in het Z met haar pony Dexter en was daarmee vanzelfsprekend de beste combinatie in het Z. Mooi hoor!

2x 1e prijs voor Arjanne & Dexter!

2x 1e prijs voor Arjanne & Dexter!

Het ponyteam heeft een mooie dag gehad op het NK. Met de dressuurpunten 199, 177, 196 en 188 waren ze mooi op weg maar helaas hadden ze bij het springen een waterhindernis, en brak er een beugelriem maar er was ook een foutloze ronde en een met maar een balkje. Toch gaat het dan hard met de punten. Super knap gedaan allemaal en wij hebben het idee dat jullie nog wel een keer terugkomen in Ermelo! Toppers!

Een bijna compleet Ponyteam NK Ermelo 2015 (Nienke Wulff hoort er uiteraard ook bij! - het was een lange dag voor haar en haar pony's. ze waren al naar huis)

Een bijna compleet Ponyteam NK Ermelo 2015 (Nienke Wulff hoort er uiteraard ook bij! – het was een lange dag voor haar en haar pony’s. ze waren al naar huis)

Age (2x) en Amerins zet ‘m op! Deze week de laatste puntjes nog op de i en ontspanning om volgend weekend te kunnen knallen in Ermelo: go for it!

23 augustus 2015

Dressuur:
– Amerins de Leeuw en Esprit mochten in de klasse B een 2e én een 1e prijs (204 en 194 p.) ophalen in Haulerwijk.
– Martha Kootstra won 5e prijs én een 1e prijs tijdens haar L2 debuut (194 en 197 p.) Netjes dames!

Springen:
In Vrouwenparochie:
– Anouk Mulder en G-Star: wonnen de klasse B (D/E) in Vrouwenparochie.
– Anne Feenstra en Quatro Dance mochten de 2e prijs daar in ontvangst nemen in de klasse L.
– Auke Feenstra deed het goed met Ok?!: 1e in de klasse L én 1e in de klasse M. Super.

In Haulerwijk:
– Annie Dijkstra werd met Eriena 4e in de klasse B.
– Ruben Halman en Expedition 4e prijs in het M

Annie Dijkstra en Eriena vandaag tijdens CH Haulerwijk

Annie Dijkstra en Eriena vandaag tijdens CH Haulerwijk

– Arjanne Brinkhoff werd 2e in de klasse L met haar paard Frederika.

Van harte gefeliciteerd allemaal met deze mooie resultat
Iemand vergeten? We vinden het leuk om je prestaties te volgen maar resultaten worden door de concoursorganisaties vaak pas later gedeeld. Geef je het even door als  je prijzen in ontvangst hebt mogen nemen? tjongerruiters@hotmail.com of bericht via WhatsApp 06 22698987. Dankjewel.

16 augustus 2015

Springen:
– Sem van der Sluis en Duncan winnen een 4e prijs in Wanneperveen. Wil je zien hoe hij dat doet? Op onze facebookpagina staat een mooi filmpje!

Op CH Bergum is dit weekend een groot aantal Tjongerruiters aan de start verschenen en met mooie resultaten:
– Sanne Holtrop en haar pony Udo: 3e plaats het B

Sanne en Udo: 3e prijs in het B tijdens CH Bergum

Sanne en Udo: 3e prijs in het B tijdens CH Bergum

– Maaike Smit en Daalny behaalde een 5e plaats in het B
– Herman Smit wint met Fambezi het L!

Herman laat zijn weelderige bos krullen zien met Fambezi tijdens CH Bergum

Herman laat zijn weelderige bos krullen zien met Fambezi tijdens CH Bergum

– Age Flapper en Fayettelataire: 3e prijs in het L en met Capello wint hij het M! én behaalt een 5e plaats in het Z
er is een filmpje van Age en Capello en hun winnende rit op onze facebookpagina
– Arjanne Brinkhoff wint met Dexter de klasse M!
– Raoul Mulder wint een 4e prijs met Prusco in het Z.

Super gefeliciteerd allemaal! Mooi hoor!

9 augustus 2015

Wat een mooi weekend op de Friese Kampioenschappen in Harich waar heel wat van onze leden aan de start verschenen, individueel of in teamverband:

– Dressuur:
– Nienke Wulff, she did it again! Wederom Fries Kampioen met 70,33%, nu met Don Diablo die ze nog niet zo heel lang rijdt. Knap!

Nienke en Don Diablo

Nienke en Don Diablo

– Amerins de Leeuw werd reserve kampioen met Esprit in de B dressuur met 66,83%

Reserve Kampioen Amerins is blij, groom Maud ook!

Reserve Kampioen Amerins is blij, groom Maud ook!

– Dagmar Koelma, 4e prijs in het L2 met 65,17%

Springen:
– Elisah Aarts, Fries Kampioen klasse B met Egane
– Age Flapper, Fries Kampioen met Capello in de klasse M én reserve Kampioen met Danique in de klasse ZP1080806
– Auke Feenstra, 4e prijs in het L met zijn pony Ok?!
– Annie Dijkstra met Eriena , 8e prijs in de klasse B

Het ponyteam plaatste zich als derde van Friesland, ook een heel mooi resultaat. Nienke, Sharon, Sem, Sanne, Marye, Nore en Nynke & pony’s van harte gefeliciteerd. Julia Brouwer was als reserve gekoppeld aan het team, ze hoefde niet in actie te komen maar toch ook gefeliciteerd met de prestaties van het team.

Tjongerruitersverenigingsteam Pony's

Tjongerruitersverenigingsteam Pony’s

Alle kampioenen, reserve kampioenen en het ponyteam gaan door naar het NK in Ermelo: we wensen jullie heel veel succes & plezier daar! Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd

 

2 augustus 2015

– Nienke Wulff heeft met haar pony Don Diablo de eerste prijs in de wacht gesleept in Oudega. Met maar liefst 203 punten waren ze de beste in de klasse B. Wat een mooie voorbereiding op het FK!

– Arjanne Brinkhoff werd tijdens CH Rijs 2de in de klasse L. Dan moet het aanstaande donderdag tijdens het FK heel vertrouwd voelen!

Arjanne Brinkhoff in actie tijdens CH Rijs

Arjanne Brinkhoff in actie tijdens CH Rijs

– Ook Raoul Mulder deed het super in Harich, tijdens CH Rijs werd hij met zijn paard 3de in het Z.

Van harte gefeliciteerd allemaal. Iemand vergeten? laat het ons weten via tjongerruiters@hotmail.com
Iedereen die gaat starten tijdens de Friese Kampioenschappen: succes namens ons allemaal!

27 juli 2015

Maaike Smit wist zich afgelopen dagen met haar beide paarden in de prijzen te rijden, met dressuur & springen: allround hoor!. Met Elloise had ze een 3e prijs en met Daalny een 4e prijs.

Elisah Aarts is naar CH de Wolden geweest en heeft met Egane de B rubriek gewonnen en met Erelena VDL won ze ook nog een 12e prijs.

Elisah met Egane

Elisah met Egane

Dames gefeliciteerd met jullie prijzen!

20 juli 2015

De zomervakantie is inmiddels begonnen en tussen de vakanties door wordt er nog steeds volop gereden. Daarom een update van de prestaties van de afgelopen weken.

Wilja en Arjanne Brinkhoff zijn naar Nieuwleusen geweest, in een groot deelnemersveld van 100 deelnemers hebben deze dames een 14e en 15e prijs gehaald in het B springen.

Sacha Oosterveld en Startlight zitten niet stil in de vakantie, ze zijn naar Bakkeveen afgereisd en wonnen daar een 5e prijs met 190 punten. En kort daarna zijn ze naar Noordwolde gegaan waar ze 193 punten haalden wat een 3e prijs opleverde.

In Tolbert is een nieuwe buitenbaan aangelegd, en dat weten de leden van de Tjongerruiters ook. Elke donderdag worden daar springwedstrijden verreden, wat de volgende resultaten oplevert:

– Maaike Smit met Belle Espoir 3e prijs in het M springen

– Chris de Jong was de winnaar van de M rubriek

– Age Flapper won een tweede en vijfde prijs in het M springen

– Age Flapper winnaar van het Z springen

Chris

Chris de Jong op buitenrit met zijn toppers Zantos en Utinka.

 

5 juli 2015
Wat was het warm afgelopen dagen! Na de onweersbuien en regen is het nu lekker afgekoeld: fijner voor paarden en ruiters 🙂
Een aantal leden is op concours geweest maar het zijn er minder dan anders. Sommigen hebben al een beetje de vakantie in de bol. Ook fijn!

Dressuur:
– Kim Jacobi met Ferdi – debuut in het M1 en meteen 2x 1e prijs(192 en 193 p.), hoe doen ze dat toch?!

Kim & Ferdi

Kim & Ferdi

Springen:
– Grietsje Dijkstra met Amaria – 1e prijs
– Maaike Smit met Daalny 2x 1e prijs in het B en met Belle Espoir in de klasse M
– Chris de Jong met Chicago – 1e prijs in de klasse M

Hartelijk gefeliciteerd met de prijzen!

 

 

28 juni 2015

Het is weer een mooi lijstje! Gefeliciteerd allemaal met deze top resultaten.
Speciaal voor Nienke; fijn om je weer in de ring te zien. Weg met dat gips: you are back!

Dressuur:
– Nienke Wulff met Don Diablo: 1e prijs B
– Annie Dijkstra met Eriena: 4e en 5e orijs (193 en 195 p.)
– Amerins de Leeuw met Esprit: 2x 2e prijs B (207 en 203 p.)
– Sacha Oosterveld met StarLight: 6e prijs L (184 p.)
– Dagmar Koelma met Zylandra Z2: 1e en 5e prijs (216 en 207p.) met En Voque L2: 1e en 2e prijs (205 en 193p.)

Nienke & Don Diablo zijn er weer, en hoe!

Nienke & Don Diablo zijn er weer, en hoe!

Springen:
– Anouk Mulder met Power: 2e, 3e en 6e prijs klasse Z
– Grietsje Dijkstra met Amaria: 1e prijs klasse L
– Age Flapper met Danique: 2e en 3de prijs in het Z
– Maaike Smit met Daalny: 5e prijs
– Elisah Aarts met Erelena Vdl: 1e en 3e prijs en met Egane: 3e prijs

 

21 juni 2015
Er zijn heel wat leden gestart tijdens CH Gorredijk dit weekend. En er zijn ook heel wat prijzen mee naar huis gegaan en plaatsen voor de Friese Kampioenschappen verdiend. Gefeliciteerd!

Dressuur:
– Annie Dijkstra met Erien: 4e en 5e prijs (2×197 punten)in het B-
– Famke Deelstra met Mister Black Jack: 1e prijs klasse B (188 p.)
– Amerins de Leeuw met Esprit: 3e en 7e prijs (200 en 195 p) in het B
– Dagmar Koelma met En Voque: 2e prijs en daarmee door naar de Friese Kampioenschappen
– Sacha Oosterveld met StarLight: 5e prijs met 190 punten in het L1, waarschijnlijk ook door voor de Friese Kampioenschappen
– Yvet Dammers met Wammes: 3e prijs is de klasse L2 (210 p.)

 

Dagmar Koelma met En Voque

Dagmar Koelma met En Voque

 

Springen:
– Sem van der Sluis met Duncan: 1e prijs BB springen
– Elisah Aarts met Erelena Vdl 1e en met Egane 2x 2e prijs in het B
– Sanne Smit met Defne B: 3e prijs in het B
– Sanne Tuinstra met Beau Dal Mare 4e prijs in het B
– Herman Smit 2x 4e prijs met Fambesi in het L
– Anouk Mulder met G-star 4e prijs is de klasse L/D
– Ruben Halman met Expedition: 4e prijs in het M

Sem en Duncan... ha ha

Sem en Duncan… ha ha

Anouk Mulder & G-Star in actie

Anouk Mulder & G-Star in actie

14 juni 2015

Dressuur:
– Kim Jacobi met Ferdi:  2x 1e prijs in Steenwijk (203 en 219 p.)
– Maaike Smit met Elloise: 6e prijs in het L1 (198 p.) CH Sneek

Oranje rozetten voor Kim en Ferdi

Oranje rozetten voor Kim en Ferdi

Springen: (CH Sneek)
– Raoul Mulder met Pruso: 1e prijs in de klasse M
– Ruben Halman mer Expedition: 8e prijs in de klasse M

Gefeliciteerd! 

7 juni 2015

We hebben een prachtig CH Oranjewoud achter de rug: qua weer (de onweersbui op vrijdagavond tellen we niet mee), qua resultaten, sfeer en shows. Naast de inzet als vrijwilliger is een groot aantal leden ook nog in de ring verschenen:

Dressuur:
Impuls:
– Tunske de Vries met Ukkie: 2e
prijs (197p) en 3e prijs (194p.)
– Sharon Noppert met Heartbreaker: 3e
prijs (194p.)

Sharon

Sharon

Tunske

Tunske

 


B:
– Sjoukje Hoekstra met Liefke fan’e Fourage: 5e
prijs (189p.)
– Sanne Smit met Defne B:2e prijs (202p.) en 3e
prijs (198p.)
– Annie Dijkstra en Eriena: 2x 1e
prijs ( 204 en 205p.)
– Marije Holtrop en haar pony Twister: 4e
prijs (196p.)
L1:
– Natasja Stellingwerff met Welmoed Fan ’t Súd: 5e
(188 p.)
L2:
– Kim Jacobi met Ferdi: 2e prijs (199p.)en 3e prijs (194p.)
– Dagmar Koelma met En Vogue: 1e prijs (198 p.)

 

Z2:
Dagmar Koelma en Zylandra K: 3e prijs (215p.)

Springen:
B:
– Sanne Tuinstra met Beau Dal Mare 7e
prijs
– Annie Dijkstra en Eriena: 5e
prijs
– Maaike Smit met Daalny: 10e
prijs
– Nynke Sikkema met haar pony Uliet: 4e
prijs

Nynke Sikkema & Uliet

Nynke Sikkema & Uliet


L:
– Ruben Halman met Enjoy R: 1e
prijs
– Age Flapper met Fudine F: 3e
prijs
– Grietsje Dijksta met Amaria: 1e
prijs
– Herman Smit met Fambesi: 6e
prijs
– Rink-jan Dijkstra met Falcao: 10e
prijs

M:
– Raoul Mulder met Ramara: 8e prijs

Z:
– Rink-jan Dijkstra met Sanchez: 1e en 3e
prijs
– Age Flapper met Danique: 4e prijs

Age Flapper & Danique

Age Flapper & Danique

Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!! Altijd extra leuk om in de prijzen te rijden op je thuiswedstijd!

31 mei 2015

In Oosterwolde zijn mooie resultaten behaald door een aantal Tjongerruiters: gefeliciteerd!
Een aantal anderen leden heeft zich dit weekend ook sportief ingezet maar dan tijdens de Survivalrun in De Knipe :-). Goed bezig allemaal.

Dressuur:
– Dagmar Koelma met En Voque: 3e prijs in de klasse L2 (199 p.)

Springen:
– Elisah Aarts met Egane: 1e prijs in het B
– Ruben Halman met Expedition: 3e prijs in de klasse M én met Enjoy een 13de prijs in het L
– Age Flapper met Fudine: 6e prijs in het L én een 3e prijs in het Z met Danique
– Rink-Jan Dijkstra met Sanchez: 1e prijs in de klasse Z

Endurance: (Appelscha)
– Nanke Kramer: 1e prijs op de 50 km! Gefeliciteerd.

 

Nanke Kramer (links) in actie

Nanke Kramer (links) in actie

25 mei 2015
Dressuur:
– Martha Kootstra met Amy: 2x 4e prijs in de klasse L1 (187 en 201 p.)
– Dagmar Koelma met En Voque : 3e prijs is de klasse L2 (188 p.)

Martha Kootsta & Amy

Martha Kootsta & Amy

Springen: (Warga)
– Ruben Halman met Expedition: 1e prijs in het L (filmpje is te zien op onze facebookpagina)
– Grietsje Dijkstra met Amaria: 3e prijs in de klasse L
– Age Flapper met Danique: winnaar van de klasse Z

Van harte gefeliciteerd allemaal!

17 mei 2015

Dressuur:
– Sjoukje Hoekstra met Liefke fan’e Fourage: 1e en 2e prijs (190 en 184 p.) Sjouke is nog maar net lid bij ons. Een mooi begin!
– Martha Kootstra met Amy : 2x 3e prijs in het L1 ( 192 en 191 p.)
– Kim Jacobi met Ferdi: 2x 1e prijs L2 (debuut) (201 3n 205p.) – CH Steenwijk.

Sjoukje Hoekstra met Liefke fan 'e Fourage

Sjoukje Hoekstra met Liefke fan ‘e Fourage

Ferdi (van Kim) lekker vol oranje rozetten!

Ferdi (van Kim) lekker vol oranje rozetten!

 

 

Springen:
– Nore van der Veur met Guus: 2x 1e prijs klasse BB (debuut)

Nore (met Guus) en Amerins zijn tevreden

Nore (met Guus) en Amerins zijn tevreden

Van harte gefeliciteerd allemaal! Mooi werk!

10 mei 2015

Dressuur:
– Anouk Mulder met G-Star: 1e prijs (213 p.) in de klasse B
– Sacha Oosterveld met Starlight: 7e en 1e prijs (2x 198 p.)
– Dagmar Koelma met En Voque 2x 1e prijs in het L2 (213 en 196 p.)
– Kim Jacobi had een zeer succesvol weekend op CDI Roosendaal: Zaterdag 4e prijs Intermediair  (69%) vandaag 5e Kur p muziek Small Tour 70,90%.

Kim & Apres Minuit tijdens ICS Roosendaal

Kim & Apres Minuit tijdens CDI Roosendaal

Springen:
– Elisah Aarts met Egane: 2de prijs in het BB en met Erelena vdl 1e in de klasse B
– Arjanne Brinkhof met Frederika: 5e prijs in de B
– Anouk Mulder met Power: 1e prijs in het Z.

Gefeliciteerd allemaal!
Kijk ook even op de facebookpagina voor leuke foto’s van Chris de Jong op buitenrit en Annie Dijkstra in de dressuurring.

3 mei 2015

Dressuur: (St. Nicolaasga)
– Anne Piek met Aviola : 4e en 6e prijs in de klasse B (189  en 192 p.)
– Anouk Mulder met G-star: 1e en 2e prijs (208 en 188 p.)

Anouk & G-Star

Anouk & G-Star

Springen: (Franeker)
– Maaike Smit met Daalny : tweede prijs in het B en in het M met Belle Espoir 2x 3e prijs
– Raoul Mulder met Ramara: 1e en 2e prijs in het M
– Age Flapper en Danique: wonnen het Z/ZZ klassiek

Age werd bovendien tweede in de ludieke rubriek springen zonder zadel: 165 cm zonder zadel. Petje af!! (Alleen Johannes Pijnackerging nog 5 cm hoger… knap heren!). Er staat een filmpje op de Tjongerruiters facebookpagina.

Age en zijn paard Danique (en op de voorgrond zijn rivaal Johannes) - springen zonder zadel.

Age en zijn paard Danique (en op de voorgrond zijn rivaal Johannes) – springen zonder zadel.

27 april 2015

Weer prima resultaten (met een kroontje) tijdens dit lange Koningsdagweekend!

Dressuur:
– Japke Nugter met Starlight : maar liefst 3x 1ste prijs met 217, 210, 208 punten tijdens de Friesland Cup voor Haflingers
– Dagmar Koelma en En Voque: 2x 1e met 2x 202 punten – stabiel in vorm smile-emoticon in Steenwijk
– Anouk Mulder en Gstar: 5e prijs met 190 punten

Springen: (Warga)
– Grietsje Dijkstra: 2e prijs in de klasse L
– Age met Fudine volgprijs in het L, met Eldorado in het M een volgprijs en met Danique een 8e prijs in het Z
– Chris de Jong met Utinka: 4e prijs in het M

Van harte gefeliciteerd allemaal!

11169831_461365327346966_3421242117260080636_n18183_461365190680313_7415223621890679056_n

19 april 2015

Het was een mooi weekend, qua weer maar ook zeker qua resultaten! De volgende leden kwamen met prijzen thuis:

Dressuur: (Frederiksoord)
– Nienke Wulff met Don Diablo: 2 x 1e prijs in de klasse B (207 en 213p.)
– Kim Libbenga met Lauriston Le Matsjo: 2e prijs in de klasse B (181 p.)
– Sacha Oosterveld met Starlight: 2 x 1e prijs (198 en 191 p.)

Springen:
– Ruben Halman en Enjoy: 4e pijs en met Expedition 10e prijs, M debuut met Enjoy ook nog foutloos!CH Geesteren)
– Wilja Binkhof en Denver: 1e prijs in de klasse BB (Vrouwenparochie)
– Anouk Mulder en G-star: 1e prijs en met Power een 1e prijs in het Z (Vrouwenparochie)
– Raoul Mulder en Ramara: 1e en een 5e prijs in het M en met Pruso tweede (Vrouwenparochie)

Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten !

Sacha & Starlight

Sacha & Starlight

Nienke & Diablo

Nienke & Diablo

Wilja & Denver

Wilja & Denver

 

 

 

12 april 2015
Dressuur:
– Nienke Wulff met Don Diablo – won in Oldeholtpade een 1e en 2e prijs (223 en 206 p.) in de klasse B
– Julia Brouwer met Dorian – 2x 1e prijs in de klasse L in Oldeholtpade

Julia Brouwer & Dorian

Julia Brouwer & Dorian

Nienke Wulff & Don Diablo

Nienke Wulff & Don Diablo

Van harte gefeliciteerd dames! Prachtige resultaten! Zijn we iemand vergeten? Geef het nog even door via de mail of tag de Tjongerruiters in je facebookbericht op je eigen tijdlijn.

6 april 2015
Dressuur:
– Sacha Oosterveld en Starlight, 2x tweede prijs in klasse B (196 en 191 p.) te Warga en een 6e prijs (187 p) in St. Johannesga
– Alie Nugter-Snippe met SHTB Starlight – 2x 2e prijs (193en 195vp. in de klasse L
– Japke Nugter met SHTB Veni Vidi Vici  – 1ste prijs (210 p.) in de klasse ZZ-licht
– Japke Nugter met SHTB Starlight: pakken tijdens hun debuut in het Z1 meteen 2x 1e prijs (213 en 215 p.) en hebben zich daarmee gekwalificeerd voor Europees Kampioenschap dressuur voor Haflingers in Italië later dit jaar.

10410865_443351332486396_7493192837119108944_n
– Anne van der Glas (een van onze jongste leden) en Davey- 2x eerste plaats en maar liefst 3 winstpunten (189 en 203 p.) ! Super mooi Anne goed gedaan!

Springen:
Tijdens Indoor Tolbert ging het lekker met de Tjongerruiters!
– Grietsje Dijkstra met Amaria 3e en 4e in het L
– Maaike Smit en Belle Espoir, 4eprijs en 8e in de klasse L
– Herman Smit en Giant, 2e prijs voor 4 jarigen
– Ruben Halman en Expedition – 3e prijs L  en 2x 3de met Enjoy R
– Rink-Jan Dijkstra en Falcao – 4e prijs L springen
– Niels Mulder met Doxynula-n – 6e in het M
– Age Flapper met Danique – 5e in het M en ook in de finale een mooie 5e plaats (filmpje van een mooi rondje is te zien via de facebookpagina van de Tjongerruiters)

Age Flapper met zijn schimmel Danique tijdens de prijsuitreiking van Indoor Tolbert

Age Flapper met zijn schimmel Danique tijdens de prijsuitreiking van Indoor Tolbert

Van harte gefeliciteerd allemaal!

29 maart 2015

Dressuur:
– Dagmar Koelma en En Voque – 1e prijs in Tolbert klasse L (199 p.)

Dagmar Koelma & En Voque winnen in Tolbert!

Dagmar Koelma & En Voque winnen in Tolbert!

Springen:
– Age Flapper en Eldorado J – 2e prijs M in Sonnega

Onze Friese Reserve Kampioenen Ruben Halman en Rink-Jan de Jong hebben allebei gesprongen op het NK in Ermelo. Helaas een balkje hier en daar, jammer heren. We blijven toch trots op jullie!

Alle winnaars van harte!

Er zijn uiteraard meer Tjongerruiters aan de start verschenen dit weekend. Niet in de prijzen maar misschien wel een net proefje met een winstpunt gereden of een foutloos parcours. Ook daar mag je heel tevreden mee zijn: goed gedaan.

22 maart 2015

Dressuur:

– Nienke Wulff met haar pony Don Diablo – 2x eerste prijs (197 en 211 p.) in Emmeloord

Nienke Wulff en Don Diablo. 2x oranje!

Nienke Wulff en Don Diablo. 2x oranje!

Springen:

– Anouk Mulder met G-Star – ook 2x een 1e prijs in het B cat D/E!
– Raoul Mulder en Ramara – 1e prijs in de klasse M Franeker
– Maaike Smit met Belle Espoir – 1de prijs L springen.

Van harte gefeliciteerd!

Heb je ook een prijs gewonnen dit weekend en sta je hier niet bij? Excuus, noem de Tjongerruiters in je facebookberichten en / of stuur een mail naar tjongerruiters@hotmail.com  Dankjewel!

15 maart 2015

Dressuur:
– Kim Jacobi en Apres Minuit blijven maar scoren! – 1e plaats in de PSG met 67,04%
– Sacha Oosterveld en haar paard Starlight – 2e prijs (193 punten) in de klasse B (196 p.)

Sacha Oosterveld & Starlight.

Sacha Oosterveld & Starlight.

Springen:
– Ruben Halman – 4e plaats in L Drachten
– Chris de Jong en Chicago – 1e prijs in het M springen en met Zantos 3e prijs in het Z springen ! Mooi

Van harte gefeliciteerd!

8 maart 2015
Een aantal van onze leden heeft weer mooie resultaten behaald! En de rest heeft ongetwijfeld van het heerlijk lenteweer genoten.

Dressuur:
– Kim Jacobi met Apres Minuit – 1e prijs in de Intermediaire I (66,18%) te Sonnega
– Julia Brouwer en haar pony Dorian – 2x 2e prijs in het L1 (Sonnega)
– Dagmar Koelma met En Voque – 4e prijs (190 p.)
– Japke Nugter en Veni Vidi Vici – 1e prijs in het ZZ licht. Mooi!

Japke Nugter & Veni Vidi Vici

Japke Nugter & Veni Vidi Vici

Springen:
– Chris de Jong met Zantos – 2e prijs in het Z (Tolbert)
– Arjanne Brinkhoff en Fire-Star Blue- 5e prijs in klasse L (Genemuiden)
– Rink-Jan Dijkstra met Sánchez – 2e prijs in de klasse Z (op onze Facebook pagina kun je een filmpje bekijken van zijn rit in Genemuiden)

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

1 maart 2015

De uitslagen van afgelopen week:

Dressuur:
– Maaike Smit en Elloise – 4e en 6e met (193 en 190 p) in het L. – fijn zo’n nieuw lid in de prijzen!
– Kim Jacobi en Apres Minuit werden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in een sterk deelnemersveld heel mooi 11de (67,86%). Erg mooi!

Kim Jacobi en Apres Minuit - NK Lichte Tour

Kim Jacobi en Apres Minuit – NK Lichte Tour

Springen:
– Anouk Mulder met haar pony G-Star – 2e en 1e in het B cat CDE.
– Annie Dijkstra en Eriena – 4e prijs in het B
De Tjongerruiters domineerden het L:
– Age Flapper met Fudine F – 1e prijs
– Ruben Halman met Enjoy R – 4e prijs
– Arjanne Brinkhoff en Fire-Star Blue – 5e prijs
– Grietsje Dijkstra en Amaria – 1e prijs in tweede parcours
– Age Flapper en Eldorado J – 1e en 2e in het M

Age Flapper - hier op een mooi zomers plaatje...

Age Flapper – hier op een mooi zomers plaatje…

Lekker weekend zo!! Allemaal van harte gefeliciteerd!

Hebben we wat gemist? Laat het ons weten via tjongerruiters@hotmail.com of tag ons in je facebookbericht. Bedankt.

22 februari 2015

Een druk weekend met oa de Friese Kampioenschappen Indoor Springen! Maar we bouwen de spanning graag op.
Eerst de dressuuruitslagen:

Dressuur:
– Nienke Wulff en Don Diablo –  1e prijs (207 p.) en  3e prijs (196 p.) in het B. Met Camiro –  2x een 2e prijs in de klasse M. Mooi hoor!
Bovendien is deze week duidelijk geworden dat Kim Jacobi mag deelnemen op het NK volgend weekend. Super Kim, zet ‘m op.

20150221_102809-1

Springen: (Fries Kampioenschap Indoor in Sneek)

Fries Kampioen 2015 zijn geworden:
– Maaike Feenstra B (cat. DE)
– Anne Feenstra L (cat. AB)

Maaike Feenstra Fries Kampioen B

Maaike Feenstra Fries Kampioen B

Anne Feenstra Fries Kampioen L

Anne Feenstra Fries Kampioen L

Reserve Kampioenen van Friesland zijn geworden:
– Ruben Halman met Expedition in het L
– Rink-Jan Dijkstra met Sánchez in de klasse Z

– Anouk Mulder met Power – 3e prijs in het Z (cat. DE)

Nu we het FK Dresuur en Springen achter de rug hebben kunnen we de balans op maken. We hebben maar liefst 4 Friese Kampioenen in ons midden:  2x Nienke Wulff, Maaike Feenstra en Anne Feenstra! En dan hebben we ook nog twee super stoere reserve kampioenen: Ruben en Rink-Jan : GEWELDIG! We zijn trots op jullie!! Ermelo, here we come!

 

15 februari 2015

Dit weekend hebben de leden veel dressuurprijzen mee genomen vanuit Bakkeveen en Vinkega.  In de springring was het wat rustiger maar wel heel mooi!  Well done Tjongerruiters!

Dressuur:
– Nienke Wulff met Don Diablo – 2x 1e prijs (199 en 210 punten) – eerste wedstrijd met deze nieuwe pony, dat belooft wat…
– Yvet Dammers met Wammes – 2e en 5e prijs (200 en 201 punten) L2
– Martha Kootstra met Amy – 3e en 5e prijs (200 en 184 punten)  B
– Manouk van Veen met Defne – 2e en 6e prijs (203 en 183 punten) B

Nienke & Don Diablo

Nienke & Don Diablo

Manouk en Defne

Manouk en Defne

 

Springen:
– Ruben Halman met Expedition – 2x 1e prijs en met Enjoy 2e! CH Staphorst

8 februari 2015

Dressuur:
– Nienke Wulff is dit weekend maar liefst 2x Fries Kampioen geworden! – Helemaal super & geweldig!
Met Camiro won ze in de klasse M1 met ruim 68% en met Double White won ze in de klasse Z1 met ruim 65%.

Nienke Fries Kampioen met allebei haar pony's!

Nienke Fries Kampioen met allebei haar pony’s!

– Kim Jacobi heeft met Appie deelgenomen aan de halve finale van het Nederlands Kampioenschap, haar punten waren net niet voldoende voor een finaleplaats maar ze staat wel reserve. Wie weet start ze toch nog… wij denken van wel daarom zetten we haar toch even in dit overzichtje.

Springen:
– Rink-Jan Dijkstra en Sánchez – 2e prijs in het Z Harich
– Maaike Smit en Belle Espoir – 1e prijs in Harich de klasse L

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie resultaten.

 

1 februari 2015

Springen:
– Rink-Jan Dijkstra en Sánchez – 1e prijs M Jumping Amsterdam. De winnende rit is via onze facebookpagina terug te kijken.
– Grietsje Dijkstra en Amaria – 5e prijs in de klasse L en 3e in het M (ook van haar rit hebben we een filmpje -> facebookpagina)
– Ruben Halman en Expedition – 2e prijs in Assen

Van harte gefeliciteerd!

Dressuurprijzen zijn we niet tegengekomen, als we iets gemist hebben laat het ons weten op tjongerruiters@hotmail.com

 

25 januari 2015

Dressuur:

– Yvet Dammers met Wammes – L1 2x eerste prijs! (196 en 198 punten)
– Nynke Wulff met Double White – Z1 2 x 1e plaats (223 en 224 punten)

Yvet Dammers & Wammes

Yvet Dammers & Wammes, iets doet ons vermoeden dat de foto niet dit weekend genomen is 🙂

Nienke Wulff & Camiro jan 2014

Nienke Wulff & Double White

 

– Kim Jacobi en Appie zijn door naar de Halve Finale van het NK (Lichte Tour) die op 8 februari verreden zal worden.

Kim en Apres Minuit

Kim Jacobi & Apres Minuit

18 januari 2015

Wat is er weer veel en goed gereden afgelopen week(end)! Hierbij een overzicht van de prijzen:

Dressuur:

– Sacha Oosterveld met Starlight – 1e prijs in Gorredijk met 199 punten in de klasse B
–  Nienke Wulff met Camiro – maar liefst 2 x een 2e prijs in het M1 met 189 en 194 punten in Joure
– Dagmar Koelma met En Voque – 3e prijs in Gorredijk

Dagmar & En Voque

Dagmar & En Voque

Springen:

– Nynke Sikkema  met Uliet – 5e prijs in de B in Sonnega
– Arjanne Brinkhoff met Dexter – 2x 2e prijs in het M én het Z in Beilen
– Ruben Halman – 4e en 9de prijs in Sonnega
– Niels Mulder met Doxynula-N – 3e prijs in het Noord Nederlands Springkampioenschap (ICNN Drachten)
– Rink-Jan Dijkstra won met Sánchez de 1.30 rubriek tijdens ICNN Drachten – mooi internationaal debuut!!

Rink-Jan & Sánchez

Rink-Jan & Sánchez

P1050260

Van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten!

 

11 januari 2015

Dressuur:
– Dagmar Koelma met En Voque – 3e prijs L1 met 190 punten
En ja, in de absolute hoofdrol afgelopen week: Kim Jacobi met haar paard Apres Minuit (Appie).
Artikelen in de kranten, ze nam deel aan clinics, een show en verscheen twee maal als deelnemer in de ring op dit internationale concours. Met 63,68% was ze vrijdag al blij en vandaag heeft ze het prachtig afgerond:
– Kim Jacobi met Horses2Fly Apres Minuit – 2de prijs Intermediair I tijdens ICNN Drachten (67,76%)

Kim en Apres Minuit tijdens ICNN Drachten

Kim en Apres Minuit tijdens ICNN Drachten

IMG-20150111-WA0000

Springen:
– Chris de Jong met Zantos – 2de prijs in het Z in Tolbert
(we mogen trots zijn op zo’n bestuurslid!)

Allemaal weer van harte gefeliciteerd met deze resultaten!

En ook de overige wedstrijdruiters die met paard of pony op pad geweest en nét buiten de prijzen vielen, een foutloos rondje sprongen of mooie punten bij elkaar gereden: goed bezig allemaal!

 

 

6 januari 2015

Springen
– Anouk Mulder won met G-Star een 1e prijs en een 2e prijs met Power afgelopen weekend
– Age Flapper won vorige week met  Danique het M springen in Mariënheem (zie foto)

Age Flapper en Danique

Age Flapper en Danique

Extra:
– Kim Jacobi was met haar paarden Apres Minuit & Ferdi te zien in Clinics tijdens ICNN Drachten.

Dat levert mooie plaatjes op:

Kim en Ferdi

Kim en Ferdi

28 december 2014

De Clubkampioenen 2014:
– Kim Jacobi – paarden dressuur
– Arjanne Brinkhoff – paarden springen
– Anouk Mulder – pony’s dressuur en springen

Doorzettersprijs:
– Alie Nugter-Snippe

P1050037

21 december 2014

Mooie resultaten voor de springruiters in Tolbert:
– Chris de Jong met Zantos – 1e plaats in het Z: he did it again!
– Grietsje Dijkstra met Amaria – 2e prijs in de L, 1e in de klasse M
– Annie Dijkstra mer Eriena – 1e en 2e prijs in de BB

Gefeliciteerd met deze prachtige resultaten!

chris

Op de foto: Chris de Jong met Zantos

 

14 december 2014

De volgende leden reden afgelopen week in de prijzen:
Dressuur:
– Kim Jacobi won met Horses2fly Apres Minuit (Appie in Emmen de 1e prijs in de Prix St.George met 71,12%. (selectiewedstrijd voor het NK)
– Nienke Wulff en haar pony Camiro eindigde weer twee maal op de eerste plaats in het M1 (200 en 196 p.)
Springen:
– Arjanne Brinkhof met Fire werd 4de in de B finale van Jumping Franeker. (foto van Arjanne is van twee weken geleden in Balkbrug – maar het was wel weer eens tijd voor een springfoto…)

Van harte gefeliciteerd dames!

10521174_761970530507024_720112572070198197_n

Op de foto: Arjanne Brinkhof

 

8 december 2014

Dressuur:
– Nienke Wulff en haar pony Camiro: wonnen twee 1e prijzen (231 en 219 p.) in het M dit weekend in Franeker, (selectiewedstrijd voor FK). Met Double reed ze in de Z1 dressuur naar 231 en 219 punten wat beide goed was voor een eerste plaats.
Springen:
– Anouk Mulder met G-Star werd in Sneek maar liefst twee keer 1e.
– Age Flapper en zijn paard Danique sleepten in Sneek niet alleen een 2e prijs binnen in het M. Zij kwalificeerden zich ook voor ICNN Drachten.

30 november 2014

Het regende weer rozetten afgelopen dagen!
Springen:
– Chris de Jong won met Zantos het Z in Tolbert.
– Rink Jan Dijkstra won met Sanchez het M in Wierden en kwalificeerde zich daarmee voor Jumping Amsterdam
– Ruben Halman won in Haskerhorne met Expedition een 2e en met EnjoyR een 4e prijs in het L
Dressuur:
– Dagmar Koelma won in de klasse L met haar jong paard En Vogue een 1e prijs (201 p.) en een 3e prijs (185 p.)
– Kim Jacobi won vandaag in Raalte met Apres Minuit in de Prix St.George een tweede prijs met een score van 71,45%.
Allemaal van harte gefeliciteerd met deze prachtige resultaten!
kim
Op de foto: Kim Jacobi met Apres Minuit

 

24 november 2014

Mooi weer dit weekend en mooie resultaten! 
In de prijzen vielen:
– Anouk Mulder met haar pony G-Star: won dit weekend het B springen op het Pompoenenconcours in Sonnega.
– Nienke Wulff met allebei haar pony’s: Camiro in het M1 1e (192 p.) en 2e (195 p.) en met haar pony Double White in het Z1 2e (211 p.) en 2e (215)
– Maud Jacobi met haar paard Zica: 2e in M2 (198p.)
– Kim Jacobi werd met haar jonge paard Ferdi: 2x 1e in L1
(200 en 210 p.)
Super, gefeliciteerd allemaal!
En uiteraard ook iedereen die een winstpunt of een foutloos rondje heeft gereden dit weekend: mooi werk!

Anouk

Op de foto: Anouk Mulder met G-Star

17 november 2014

De Tjongerruiters hebben een flinke stempel gezet op het Pompoenenconcours in Sonnega! 
– Wilja Brinkhof met Valery – 9de prijs B springen
In de klasse L waren we helemaal lekker dominant aanwezig:
– Age Flapper met Lovefever – 4de en 6de prijs L springen
– Ruben Halman met Expedition 2de en met Enjoy 4de prijs L Springen
– Raoul Mulder wist allebei de L parcoursen te winnen met Pruso. Super! Namens ons allemaal van harte gefeliciteerd!

age

 

Op de foto: Age Flapper

2 november 2014

Ook dit weekend zijn er weer een heel aantal leden in actie gekomen om diverse wedstrijden in de regio. In de prijzen reden:
– Ruben Halman, met zijn paard Expedition bij het springen: 2e en 4e prijs in Genemuiden.
– Age Flapper werd in het L springen 4de met Eldorado.
– Grietsje Dijkstra won in Assen M springen een eerste prijs. Super.
– Japke Nugter maakte een rentree in de dressuurring met Starlight en behaalde 190 punten wat goed was voor een eerste prijs in het M1 (190 punten). Onverwacht en erg leuk.
Mooie prestaties: allemaal van harte gefeliciteerd!

We proberen volledig te zijn maar dat is nog niet zo eenvoudig 
Heb je een prijs gewonnen en sta je er hierboven niet bij? Stuur even een mailtje naar tjongerruiters@hotmail.com. Bedankt.

 

19 oktober 2014

Uitslagen van afgelopen weekend:
Chris de Jong wint met Zantos in Tolbert de klasse Z-springen!
Nienke Wulff scoort met Double drie winstpunten in de klasse Z1 dressuur. In Franeker won ze de eerste en derde prijs met 212 en 224 punten!
Sem van der Sluis wint met Wapetti eerste prijs in Haskerhorne in de springrubriek. Gefeliciteerd allemaal!

 

29 september 2014:

Veel leden in de prijzen dit weekend!
Jumping Haskelan; Ruben Halman wint met Enjoy een 4e prijs en met Expedition een 9e prijs in de klasse L. Rink-Jan Dijkstra wint de 1e prijs met Diego Costa in de klasse L-springen. Catherine de Jong wint in de klasse M een 4e prijs met Wild Lady. In de klasse Z wint Age Flapper met Danique een 4e prijs. Op de New Forest dagen wint Annie Dijkstra met Amalia een 6e prijs in de klasse L.
Ook op de dressuur concoursen werden er prijzen gewonnen. Sonja de Jong wint met Early Boy met 191 punten een 3e prijs in de klasse L1. Julia Brouwer en een haar pony Dorian winnen een 2e prijs met 195 punten in de L1. Celine Elzenaar wint met haar paard Equador in Balkbrug een 4e prijs in de klasse M1. Japke Nugter wint in de klasse Z2 een 1e prijs met 206 punten.

 

22 september 2014:

Uitslagen afgelopen weekend:
Springen; Grietsje Dijkstra wint een eerste prijs in het M springen. Ruben Halman wint met zijn paard Enjoy een derde en vierde prijs.
Dressuur; Nienke Wulff wint bij haar debuut in de klasse Z1 de eerste prijs met 208 punten.
Julia Brouwer wint met Dorian in de klasse L1 een tweede prijs met 189 punten.
Kim Jacobi wint met Apres Minuit in de prix st. george een tweede prijs met 65,89%.